Zseniális kommunikációs húzás a fideszes városvezetéstől!

Közzétéve

Egyszer még tanítani fogják: a polgármester kommunikációs tanácsadója egyben az önkormányzati újság szerkesztője is.

Az ellenzéket gyakran éri olyan kritika, hogy képtelen az üzeneteit eljuttatni az emberekhez. Az alkalmi komunikációs tanácsadók általában azt is hozzáteszik, hogy a pártok sokszor és sok mindenről beszélnek, csak arról nem, ami az embereket érdekli.

Na azt mondjuk lehetne vitatni, hogy 21. kerületben például az oktatás (Jedlik gimi esete), az egészségügy (mentőállomás esete), vagy éppen a bevándorlás, netán a Lidl-elleni helyi keresztes  háború foglalkoztatja jobban az itt élő embereket, az viszont vitathatatlan, hogy a Fidesz Csepelen sem bízza a véletlenre az üzenetei célba juttatását.

Ha ugyanis a polgármester fő kommunikációs tanácsadója egyben  az önkormányzati újság szerkesztője is, nagy baj már nem lehet a megjelenésekkel. Márpedig Csepelen pontosan ez a helyzet, ha hinni lehet a Csepelhírek blognak, ami a napokban arról számolt be, hogy

Borbély Lénárd kommunikációs tanácsadója szerkeszti a Csepeli Hírmondót.

A blog egy Szabó Szabolcs által kikért hivatali megbízási szerződésre hivatkozva azt írja, hogy “Takó Szabolcs havi 450.000 ezer forintért lett Borbély Lénárd kommunikációs tanácsadója.

A Szabó Szabolcs, Csepel országgyűlési képviselője által kikért szerződés. (Forrás: csepelhirek.blog)

A blog szerint Takó a Demokrata című, különben vérfideszes hetilap mellett évek óta dolgozik jó pénzért a Csepeli Hírmondónak is, annak ellenére, hogy “Csepelről korábban csak újságban olvasott”, feladata pedig főleg a helyi ellenzék ízléstelen szapulásában merül ki. (Bevalljuk, ezt nem tudjuk megerősíteni, mivel Hírmondót legfeljebb ablakpucolás céljából veszünk a kezünkbe, és akkor is erősen aggódunk, hogy segíteni fog-e tisztán látásban.)

Mindenesetre az említett szerződés szerint idén márciusban Takót nevezték ki a kerület fő kommunikációs tanácsadójává is. A közel félmillió forintos havi fizetésért a feladatköre szerint ő lát el minden kommunikációs feladatot az önkormányzatnál: sajtótájékoztatót szervez, közleményeket ír, tartja a kapcsolatot a sajtóval, sőt:

részt vesz a Csepeli Hírmondó szerkesztésében is.

Vagyis Takó saját magának szervez sajtótájékoztatót, saját magának ír közlemény, és saját magával tartja a kapcsolatot.

Így csinál az önkormányzat fideszes pártlapot Csepelen a kerületi lapból – írják. Ezért van tele minden Németh Szilárddal, miközben pártpolitikától mentes kerületi közszolgálati hírekből lassan hírmondó sem marad a Hírmondóban. Cserébe a legutóbbi számban állítólag már Németh Facebook-oldalának lájkolására is felhívták az olvasó figyelmét.

 

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.