Hogy mi került a csepeliek karácsonyfája alá?

Közzétéve

Na, vajon mi?

Természetesen tervezésekre kapott a 21. kerület ismét vagy 3 milliárd forintot. Mutatjuk máris, hogy az  új csepeli Duna-híd, illetve a Csepelt Erzsébettel összekötő Gubacsi híd felújításának tervezése, valamint a kerület belvárosát elkerülő és forgalmát elterelő út (másnéven csepeli gerincút) második szakaszának megtervezése, továbbá a Szent Imre téri buszpályaudvar áttervezése mellett mi mindent tervez(tet) még a kormány Csepelen!

A Magyar Közlönyben közvetlenül karácsony előtt megjelent kormányhatározatokban kutakodott kicsit a Napi.hu gazdagági hírportál. Találtak is jó pár érdekes tételt, és nem meglepő módon néhány Csepelre vonatkozó közbeszerzési kiírásra is rábukkantak.

A szokásos év végi pénzeső legnagyobb tételei a cikk szerint a Kemény Ferenc Sportlétesítmény-fejlesztési Program, ezen belül is egyes

dél-pesti és észak-csepeli beruházások előkészítése és megtervezése érdekében szükséges intézkedéseket tolják meg sok-sok közpénzzel. 

Például a Budapesti Xtrém Szabadidő Park, a Dunai Evezős Központ és a Budapesti Atlétikai Stadion (szabadtéri edzőpályák, fedett pályás atlétikai edzőcsarnok, valamint az ezek összeköttetését biztosító gyalogos és kerékpáros hidak) előkészítése 3 milliárd forinttal szerepel a listán, ezek mind a 21. kerület északi csúcsán épülnének fel, a jelenlegi tervek szerint.

A Kemény Ferenc Program keretében egyébként a következő fejlesztési elemek valósulhatnak meg Csepelen (a tervek szerint):

  • Budapesti Xtrém Szabadidő Park (a helyszín Észak-Csepel, XXI. kerület),
  • Dunai Evezős Központ (Soroksári-Duna-ág),
  • Budapesti Atlétikai Stadion és szabadtéri edzőpályák (Sport és Szabadidőközpont, valamint XXI. kerület, Észak-Csepel),
  • fedett pályás atlétikai multifunkciós csarnok (XXI. kerület, Észak-Csepel),
  • új Budapesti Teniszközpont (XXI. kerület, Észak-Csepel).
A poszthoz felhasznált kép forrása különben a csepel.hu, ami a napokban arról számolt be, hogy az ünnepekre hintalovakat kaptak a csepeli óvodások az önkormányzat jóvoltából, a játékokat az egyik kerületi óvodában adták át december 19-én.
Az eseményen Borbély Lénárd polgármester, Morovik Attila és Ábel Attila alpolgármesterek mellett a csepel.hu beszámolója szerint a 21. kerület vitathatatlan sztárszobrásza, Sárosi Tibor is részt vett, akit ezúttal mint játéktervezőt mutattak be az önkormányzat honlapján, ezzel együtt a sajtóban elsősorban Németh Szilárd rokonaként vált ismertté, noha az önkormányzat szerint a valóság ezzel szemben az, hogy a Ptk. értelmében Németh és Sárosi nem rokonok.