Boldog új évet kíván a 21ora.hu!

Közzétéve

Méghozzá ezzel a szép, késő Kádár-kori bolondballagós fotóval, amit a Jedlik gimi bejáratánál lőtt Jávor István 1982 tavaszán.

A kép hátterében, jobbról a harmadik alakban amúgy az ifjú Németh Szilárdot lehet felfedezni, aki maga is a neves csepeli gimnázium növendéke volt a 80-as évek elején. Németh és a Jedlik azért is alkalmas az esztendő búcsúposztjának illusztrálásához, mert 2017-ben mindkét “intézmény” bőven szolgáltatott hírrel a 21. kerületben.

Ezek közül talán a legemlékezetesebb az a másfél hónappal ezelőtti volt, amikor a gimnázium egyik ablaka tokkal együtt ráesett két diákra. Az eset azért keltett a vártnál is nagyobb feltűnést, mert a hír kapcsán hamar előkerült egy tavalyi csepel.hu cikk, amiben Németh a Jedlik gimi teljes körű felújítását ígérte meg a 2016/2017-es tanévre.

A komoly személyi sérülésekkel végződő baleset pedig a 2017/2018-as tanévben, végső soron a nyílászárók elmaradt cseréje miatt történt meg, miközben például LIDL-ellenes harci kőkeresztre volt pénz a kerületben. A történtek után örömünkre szolgál beszámolni arról a fejleményről, hogy a gimnázium teljes körű felújításához 5 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány 2017 utolsó napjaiban.