Kezdődik a lepukkant stadion rekonstrukciója!

Közzétéve

Kár, hogy nem a Béke téren, hanem Csepeltől 150 kilométerre keletre.

Nem kell tovább várniuk az egrieknek: a jelenleg negyedosztályú (!) Eger SE is kap 2,4 milliárd forintot a kétségkívül lepukkant stadionjára. Egy 3500 fős aréna lesz a végeredmény, ha minden jól megy, 2019 közepére. Nekik is lesz tehát szép új stadionjuk. Miért érdekes ez nekünk?

Ebből két dolog következik:

1. Ma Magyarországon gyakorlatilag a csepeli az egyetlen komoly múltú (és komolyan lerobbant) futballstadion, amely nem kap sem állami, sem önkormányzati támogatást a felújítására, de egészen példátlan módon még csak állagmegóvásra sem. Mindezt azért, mert a Fidesz által vezetett önkormányzat 2010 óta (tehát 7-8 éve) hadban áll a fenntartó alapítvánnyal.

2. A politikai logika szerint

a Csepel Stadion felújításához ebben az önkormányzati ciklusban már nem kezdenek hozzá Borbély Lénárdék.

Hiszen ha az egri aréna felújításához a támogatási döntéstől az avatóünnepségig bő másfél évre van szükség, akkor ha most döntenének egy csepeli felújításról, maximum akkor lehetne átadni még a 2019 őszi önkormányzati választási kampányban, márpedig ezt a ziccert nyilván nem hagynák ki pont azok, akik akár egy buszmegállót is a legnagyobb örömünnep keretében képesek átadni.

Ennek tükrében már érthető, miért mutogatott a múltkor is fideszes polgármester a Csepel SC központi sporttelepét fenntartó alapítványra, ahelyett, hogy végrehajtaná azt a 2014-es önkormányzati kampányában belengetett megállapodást, ami, ha valóban megköttetett volna, már egy felvirágoztatott sporttelepnek kellene állnia a kerületi központjában.

Csak összehasonlításképpen, hogy érzékelni lehessen, mekkora szégyen, és milyen szinten méltatlan, ahogy a négyszeres NB1-es bajnok Csepel SC otthonával bánnak, érdemes elolvasni a jelenleg negyedosztályú egri klub szurkolói honlapjára is kikerült hír alatt ezt a kommentet:

“Végre Eger is szel egy vékonyka szeletet a több száz milliárdos tortából! És bárki, bármit mond, a belváros szívében lévő megújult atlétikai stadion lelátójának rendbetétele és lefedése a minimum ebben a TAO-s világban.”

Nos ez a minimum lenne Csepelen is, miközben jelenleg ott tartunk, hogy az önkormányzati támogatás 2010 óta történő totális megvonása miatt ma már nem csak a sporttelep nagycsarnoka, hanem a nehézatlétikai csarnoka is használhatatlan állapotba került a fűtés és melegvíz hiánya miatt.

Miközben persze azoknak is igazuk van, akik azt mondják: amíg a kerületben a mentőállomás fűtését is csak egy önzetlen vállalkozó segítségével sikerült megoldani, nem feltétlenül a csepeli atléták, vívók vagy éppen ritmikus gimnasztikás lányok melege a legfontosabb elintéznivaló.