Most aztán emberére talált Németh Szilárd

Közzétéve

Úgy tűnik a szocialista párt komolyan gondolja, amiről néhány napja pletykaszinten már lehetett hallani, hogy Bangóné Borbély Ildikót indítja Csepelen Németh Szilárddal szemben a tavaszi  parlamenti választáson.

Most a 24.hu számolt be elsőként arról, hogy

“a csepeli szocik Bangóné Borbély Ildikót indítanák a Németh Szilárd rezsibiztos, Fidesz-alelnök ellen az áprilisi országgyűlési választáson.

A hír azonnal feltűnést keltett. Egyrészt, mert a két politikusnak már komoly “múltja van“, hiszen Bangóné és Németh nem egy alkalommal verbális összetűzésbe keveredett egymással, leginkább emlékezetes Facebook-posztok formájában.

Azonban érdekes ez az egész azért is, mert igaz ugyan, hogy a tavaly év végén nyélbe ütött MSZP-DK megállapodás értelmében a budapesti 17-es (Csepel-Soroksár) egyéni választókörzetben a szocialisták indíthatnak jelöltet, a körzetet 2014-ben széles baloldali összefogással, és szorosan, de az Együtt színeiben politizáló, korábban a közéletben ismeretlen Szabó Szabolcs nyerte.

Hogy két baloldali ellenzéki jelöltnek mennyi esélye lenne a 21. kerületben amúgy komoly közutálatnak örvendő Németh ellen, azt most inkább ne jósolgassuk. A cikkében a 24.hu most mindenesetre 3 lehetséges forgatókönyvet lát:

  • Szabó visszalép, s Bangóné egyetlen balosként megküzd a rezsibiztossal,
  • Szabó nem lép vissza, s Bangónéval osztozva a balos szavazatokon kiábrándító eredményt érnek el,
  • Bangóné csak megmutatja magát, ezzel tárgyalási potenciált ácsol pártjának ez Együttel szemben, aztán visszalép, s így Szabó Szabolcs megcélozhatja a címvédést.

Akárhogy is, az MSZP országgyűlési képviselőjeként az elmúlt években számos ötletes, illetve tökös húzással előálló Bangóné adott esetben minőségi cserének bizonyulhat, akiben a rettentő rezsibiztos igazán emberére találhat.

Ahogy az Index.hu a két figura eddigi működése alapján elég találóan leírja:

Ha tényleg Bangóné indul Németh ellen, tökéletes kampányidőszak következik.