Bangóné üzent: “Ne hagyjuk, hogy Németh nevessen a végén!”

Közzétéve

Az MSZP Bangóné Borbély Ildikót küldené a rezsibiztos ellen Csepelen. Erről az elmúlt napokban itt és itt írtunk részletesebben. Most megkerestük pár kérdéssel a szocialista képviselőnőt, aki rendelkezésünkre állt, a vele folytatott rövid beszélgetésünket olvashatják.

Németh Szilárd szerint akár Gobbi Hilda is elindulhat ellene, őt nem érdekli. Mit szól ehhez?

Először is: Gobbi Hilda sokkal nagyobb művész volt annál, hogy Németh Szilárd vagy bárki viccet csináljon belőle, és ilyen alpári stílusban nyilatkozzon róla. A másik: ne gondolja Németh Szilárd, hogy neki olyan szinten nincs ellenfele, hogy akár 30 éve halott emberekhez is hasonlítgathatja őket!

Miért épp önt választotta az MSZP Csepel-soroksári jelöltjének?

Ha szociológiailag megnézzük Csepelt, azt látjuk, hogy nagyon hasonló gondokkal küzdenek az itt élő emberek, mint Kabán, ahonnan én jövök. Nagyon közel állnak hozzám emberileg és szakpolitikailag is azok a gondok, amik az itt élőket sújtják: a szegénység mélyülése, az egyenlőtlenségek növekedése, a szociális ellátórendszerek, az iskolák, az egészségügyi intézmények állapota. Budapesten, és azon belül Csepelen ugyanúgy megvannak ezek a problémák, mint szülővárosomban.

Mondana egy példát?

Egy átlagos csepeli gyerek a legnagyobb esélyt a boldogulásra ma az oktatásban kaphatná meg, ehhez képest komoly hátránnyal küzd egy budaihoz képest, és a kormánynak esze ágában sincs változtatni ezen. A Fidesz valamiért nem az iskolákban és óvodákban, hanem a stadionokban látja a jövőt.

Van bármilyen személyes emléke, tapasztalata a 21. kerületről?

2015 tavaszán nagy felháborodás volt Csepelen is az óvodák összevonása miatt. Akkor az egyik itteni tiltakozó megmozduláson volt szerencsém részt venni. Sokakkal beszélgettem itt, és már akkor is jól látszott, hogy a Fidesz-kormány akarata szerint megvalósított erőszakos központosítás micsoda károkat okoz az oktatási-nevelési intézményeinkben. Sajnos ebben nem különbözik a Csepel az ország más településeitől.

Az Együtt szerint Szabó Szabolcsnak kellene Németh Szilárddal szemben indulni, mert ő egyszer már legyőzte itt.

Azt hiszem, azt azért az Együtt is elismeri, hogy Szabó Szabolcs nem egyszemélyes hadseregként állt ki és győzött Németh Szilárddal szemben négy éve. Ha nem lesz megint olyan széleskörű ellenzéki együttműködés, mint amilyen 2014-ben mögötte összeállt, alighanem Németh Szilárd jöhet ki győztesen. Az a kérdés, hogy vállalja-e ennek a politikai következményét az Együtt? Szerintem ne hagyjuk, hogy Németh nevessen a végén!