Rossz hírünk van Németh Szilárd számára

Közzétéve

Egy friss felmérés szerint Bangóné Borbély Ildikó az egyik legnépszerűbb női politikus Magyarországon.

Az IDEA Intézet közvetlenül a karácsony előtti napokban készítette el a kutatását, és arra az eredményre jutott, hogy Szél Bernadett (LMP), Kunhalmi Ágnes (MSZP) és Szabó Tímea (Párbeszéd) után a szocialista Bangóné Borbély Ildikó vezeti a női ellenzéki politikusok népszerűségi listáját.

Ám ez még hagyján. Merthogy

a felmérésből az is kiderül, hogy az összes megkérdezett választó kétharmada több nőt szeretne a magyar politikai életben látni.

Ez pedig azért rossz hír Németh Szilárd számára, mert őt a csepeliek többsége már legutóbb sem szerette volna a magyar politikai életben látni, ráadásul jó eséllyel éppen azzal a Bangónével küzdhet meg a Csepel-soroksári egyéni országgyűlési választókörzetben, aki nemcsak hogy női, de a jelek szerint még viszonylag kedvelt női politikus is.

Németh népszerűsége ellenben nem éppen az eget verdesi: az Iránytű intézet októberi mérése szerint az egykori rezsibiztosnál már csak Gyurcsány Ferenc egykori kormányfő kevésbé kedvelt a választók körében.  A 22 hazai politikust felvonultató listán a Fidesz alelnöke akkor a 21. helyet foglalta el.