Minden csepeli hálával tartozik Németh Szilárdnak

Közzétéve

Az meg, hogy a Jedlik gimi felújítására csak az után kerül sor, miután egy bedőlő ablaka kórházba juttatott két diákot, nyilván apró részlet csupán, olyannyira, hogy említésre sem került a friss Csepeli Hírmondóban.

A Jedlik Ányos Gimnázium felújításról rendelkező december végi kormánydöntést a fideszes önkormányzat hivatalos lapja természetesen személyesen, sőt egy személyben Németh Szilárdnak tulajdonítja, és nem is vitatja senki, hogy lehetett benne némi szerepe.

Ugyanakkor egy másik, aprónak szintén nem mondható körülmény is közrejátszhatott abban, hogy a kormány tavaly év végén egyszer csak úgy döntött, hogy ötmilliárd forintot folyósít Csepel legjobb iskolájának teljes renovációjára.

Azt nem tudjuk, hogy miért pont ekkora összegről szól a támogatás (első blikkre igen nagynak tűnik), az viszont szinte 100%, hogy a döntésben szerepet játszott az a közelmúltban történt baleset, amikor két jedlikes tanulóra tokkal együtt rázuhant az iskola egyik ablaka.

Ez az eset nem csak azért keltett nagy feltűnést, mert a baleset két szenvedő alanya közül az egyiket agyrázkódással, a másikat súlyos vágási sérüléssel kellett kórházba szállítani (utóbbi kézfejét meg is kellett műteni).  Hanem azért is, mert másfél évvel az után került rá sor, hogy Németh Szilárd 2016 elején már beígérte az iskola felújítását, aztán mégsem nem történt semmi.

De ne fanyalogjunk, inkább örüljünk együtt az önkormányzattal, amely a hivatalos lapját lassan akár Németh Idők vagy valami hasonló címmel is nyugodtan elláthatná, olyan szinten tolják benne a Fidesz alelnökét.