Elképesztő! Bangóné máris lenyúlta Németh Szilárd (egyik) munkáját

Közzétéve

Miközben a nemzetbiztonsági bizottság alelnökekéknt is funkcionáló Németh Szilárd épp azt próbálta megmagyarázni, miért nem szabad az úgynevezett “Soros-terv” tisztázására összehívott ülésre beengedni az LMP-s Szél Bernadettet, az MSZP egy másik “gázos” ügyben talált fogást a birkózóelnök-rezsibiztoson.

Rezsicsökkentési javaslatot nyújtottak be ugyanis a szocialisták, méghozzá olyat, amit már nem először terjesztettek be a parlamentnek, de a Fidesz eddig mindig leszavazta.

A javaslat lényege, hogy

egy alapcsomagot vezetnének be minden magyar állampolgárnak a víz-, a gáz- és az áramszolgáltatásra,

mivel 100 ezer otthonban már kikapcsolták a fűtést és majdnem 2 millió ember görget maga előtt a közműtartozásokat. Ennek oka az MSZP szerint az, hogy míg 2005-ben 50 dolláros olajárnál 50 forint volt a gáz ára köbméterenként, addig 2018-ban 65-70 dolláros olajáránál több mint a duplája (101 forint).

Vagyis

a Fidesz-kormány évek óta drágábban adja a lakossági gázt, villanyt és a távhőt, mint amennyibe az a világpiacon kerül.

A szocialisták javaslatával 32 százalékkal lehetne csökkenteni a gáz árát és 10 százalékkal az áram, valamint a távhő árát – hangzott el, sőt azt is javasolják, hogy minden magyar állampolgár a bejelentett lakcímén havonta egy köbméter ivóvizet jelképes áron, havi 15 köbméter földgázt és 30 kilowatt áramot a mai ár feléért kaphasson meg.

A kezdeményezés pikantériája, hogy éppen az a Bangóné Borbély Ildikó közölte, akit az MSZP Németh Szilárd ellenében indít el Csepelen a tavaszi választáson. Bangóné a sajtótájékoztatóján persze nem hagyta ki a ziccert és el is mondta, hogy ezt a javaslatukat már többször benyújtották a parlamentnek, de még a Fidesz rezsibiztosa is mindig nemet mondott rá.

Kilenc alkalommal fordult elő a parlamentben, hogy Rezsi Szilárd leszavazta a rezsicsökkentést

– közölte a szocialisták politikusa. Azért most tizedszer is beterjesztik.