Hivatalosan is fideszes pártlappá tették a Csepeli Hírmondót

Közzétéve

A 21ora.hu információja szerint a Csepeli Hírmondó szerkesztőségének munkatársaival a napokban közölte a fideszes városvezetés, hogy mostantól a választásokig kizárólag politikai cikkek jelenhetnek meg a közpénzből kiadott hivatalos kerületi lapban.

Úgy tudjuk, a hír futótűzként terjedt a polgármesteri hivatalban, már csak azért is, mert a városvezetés parancsára politikai lappá minősített újság készítői fizetésmegvonást is kaptak az ukáz mellé. Mindezt akkor, amikor minden korábbinál nagyobb összegeket költenek Csepel költségvetéséből a Hírmondóra, ami már eddig is teljesen nyíltan tolta Németh Szilárdot, illetve a Fidesz permanens félelem-, gyűlölet- és lejáratókampányát.

Forrásunk szerint a döntés úgy szól, hogy mostantól a mezei újságírók nem írhatnak önálóan semmit a közéletről, sportról, a kerületi kulturális eseményekről satöbbi, egyszóval kiadták a pártparancsot, és ezzel együtt a fizetésüket is levették.

Van képük hozzá

Vagyis lesz. Úgy tudjuk ugyanis, hogy az újrainduló csepeli körzeti TV-t nem házon belül fogják csainálni, hanem egy külsős cég fogja üzemeltetni horribilis összegből. A Csepeli Hírmondó eddig kéthetente jelent meg, azonban – biztos ami biztos – a városvezetés döntése szerint 2018-ban már 24 helyett 32 lapszám lesz, erre tavaly októberben plusz 32 millió forintot szavazott meg a csepeli képviselőtestület a kerületi költségvetés terhére.