Bangóné “minden elmebeteg fideszes sz..rházinak” megmondta

Közzétéve

A tavaszi választáson Csepelen induló, így Németh Szilárddal megbirkózó Bangóné Borbély Ildikó egy csütörtök reggeli műsorban valójában „a szegénynegyedek egzotikus hangulatát” kínáló kormánypárti politikusoknak címezte fenti szavait.

Kisvárdán épül egy mozi- és élménypark. A Seszták Miklós fejlesztési miniszter városához tartozó projekt leírása szerint „a szegénynegyedek egzotikus, de közbiztonságmentes hangulatát tükrözi” majd. Erre a szókimondó stílusáról ismert képviselőasszony a Facebookon úgy reagált:

„Hát legyen része minden elmebeteg fideszes sz..rházinak ebben az általuk egzotikusnak vallott világban!”

„Hogyan lehet a szegénységet egzotikusnak nevezni!? Magyarázza meg nekem valaki!” Ezt a kérdést már a műsorban tette fel a képviselő, akinek a szavaiból az is kiderült, hogy személyes tapasztalata van a nélkülözésről.

Az MSZP-s képviselő az ATV Startban egy másik „extrém” fideszes elképzelésről, Kerényi Imre  kormánypárti elittáboráról is elmondta mit gondol:

„Kerényi Imrére minél hamarabb adjanak kényszerzubbonyt”

– reagált az MSZP országgyűlési képviselője a hírre, hogy a kormányfő legkeményebb magjához tartozó Kerényi nyári gyerektábort akar szervezni, bevallottan a fideszes politikai elit csemetéinek, potom 250 ezer forintos részvételi díjjal.

Bangóné szerint Kerényit eleve nem szabadna gyerekek közelébe engedni, és óva intette a szülőket, hogy ebbe az elittáborba vigyék a gyereküket, mivel ennek egyetlen nagyon komoly üzenete van, mégpedig az, hogy a Fidesz szerint most már „nagyon hamar meg kell tanulnia a társadalomban mindenkinek, hogy hol a helye”. Ez a 21. században elfogadhatatlan – húzta alá.

Vajon miért csak a fideszes politikai vezetőknek, minisztereknek, államtitkároknak és egyházi vezetőknek a gyerekei vehetnek részt rajta, miért nem nyitják ki mindenkinek? – tette fel a kérdést az ATV Start című műsorában, hozzátéve, hogy míg ezt az elittábort elnevezték Gizellának, addig az átlagos gyerekeknek fenntartott Erzsébet-tábotokból

„tudjuk, hogy milliárdokat lopnak el minden évben”.

Bangóné az ügyben meg fogja egyébként keresni az ombudsmant, mert szerinte „nagyon sok kérdést felvet”, hogy miért szűkítik le a résztvevők körét kizárólag a fideszes politikai elithez tartozó családok sarjaira.