Kövér kacsákkal támad a csepeli Fidesz

Közzétéve

Újabb Hírmondó, újabb álhírek, de persze az ötvenes évek termelési riportjait idéző beszámolók sem maradhattak ki a Fidesz közpénzből gyártott és terjesztett reklámkiadványából.

Már a címlapján jókorát lódít a legfrissebb Csepeli Hírmondó: azt sugallja ugyanis, hogy a kerületben jelenleg nincs olyan alkalmas helyszín, ahol egy iskolai rendezvényt, konkrétan például egy szalagavató bált normálisan meg lehetne rendezni.

A lap január 18-i számának címlapja egyértelműen azt sugallja, hogy Csepelen ma nincs hol megrendezni az iskolai rendezvényeket.

Magában a címlapsztoriban amúgy az áll, hogy

“a tervek szerint jövőre már Csepelen, a multifunkciós csarnokban rendezhetik az iskolai eseményeket is”.

Mint a 21ora.hu az országban elsőként megírta, ez az a birkózócsarnok, amit Németh Szilárd kétmilliárd forint közpénzzel kitömött magánalapítványa építhet fel a sporttelepen jelenleg rohadó birkózócsarnok helyett a régi ifjúsági tábor Hollandi úti zöldövezeti területén.

Abba itt ne is bonyolódjunk bele, hogy Csepel SC területén álló, de a 2010-es fideszes hatalomátvétel óta sajnos csak málló Bajnokok Csarnokában is lehetne rendezvényeket tartani, ha a Németh-féle kerületvezetés  nem vonta volna el a létesítmény korábbi önkormányzati támogatásának 100%-át, és nem kellett volna lakatot tenni rá fűtés és melegvíz híján.

A 2012-ben önkormányzati támogatás híján megszűnt 14-szeres magyar bajnok csepeli röplabdacsapat egykori otthona napjainkban…

Ugyanis a csepeli fideszes városvezetés által totál magára hagyott csepeli csarnokon kívül is van olyan helyszín, méghozzá a kerület központi részén, a Szent Imre tértől pár méterre, amely nemcsak hogy alkalmas egy szalagavató vagy gólyabál megrendezésére, de különlegesen szép belső terével klasszikus báli hangulatba is képes keríteni az ifjúságot.

Ez nem más, mint a Csepeli Munkásotton országos hírű színházterme.

A csepeliek patinás művelődési házát a városvezetés a Csepel SC létesítményeihez hasonló hozzáállással kezeli, pusztán azért, mert a Munkásotthont fenntartó alapítvány nem volt hajlandó a szakmai függetlenségét feladva a Fidesz politkai céljai alá rendelni a közel 100 éves intézményt, valamint annak vagyonát.

Nem kellett volna Németh Szilárd egykori gimnáziumának idei szalagavatóját sem a közeli Szigetszentmiklós városi sportcsarnokába vinni. Bőven befért volna a szebb napokat látott Jedlik Ányos Gimnázium is a Munkásotthonba, ahol éves szinten továbbra is tízes nagyságrendben tartanak különböző iskolai nagyrendezvényeket.

A diákok, tanárok és szülők sztenderd reakciója az a rácsodálkozás, hogy a “szocreál” Csepelen ilyen szép belsővel bíró terem is található. Na igen: ezt a Hírmondóban nem nagyon, sőt egyáltalán nem szokás reklámozni, ellentétben Németh Szilárddal, akit a friss kiadásban is úgy fényeznek, mintha magát a messiást illene tisztelni benne.

Ebben a műfajban  egyébként a “Weiss Manfréd Terv: több száz milliárd Csepelnek” című cikk a kedvencünk, amiből kiderül, hogy soha nem látott fejlődésnek indulhat kerület, már ha a kormánytól zöld utat kap a “Németh Szilárd országgyűlési képviselő nevével fémjelzett program”.

Tehát közel nyolc év fideszes regnálás után a 21. kerületben van egy csúcsszuper, minden igényt kielégítő fejlesztési terv, amiből eddig értelemszerűen nem valósult meg semmi, hiszen még kormánydöntés sincs róla, de Németh Szilárdot megválasztani nem kell félnetek jó lesz.

A nagy TERV szerint lesz itt minden, csak úgy ömlene a della a rozsdálló gyártelepre is, ha Németh Szilárd nem csak a Csepeli Hírmondó fantasztikus mesevilágában lenne maga a mindenható.

Persze nagyon nem is vártunk mást, miután a múltkor már arról kellett posztolnunk itt a hírblogon, hogy hivatalosan is fideszes pártlappá nevezték ki a Csepeli Hírmondót.