Csepelre vajon hány menekült érkezett?

Közzétéve

Már abból az 1300-ból, akiket a Fidesz-kormány a nagy gyűlöletkampánya közben suttyomban telepített le Magyarországon. A mai képviselőtestületi ülés Stop Soros-ügyi napirendjénél tán erre is fény derül.

Ha Németh Szilárd is ott lesz a Szent Imre téren ma délután öt órától rendezett önkormányzati összeülésen, akkor mi egészen jó esélyt látunk a kérdés megválaszolására, mert hát ha valaki, ő aztán képben lehet a témában.

Mint azt mára minden komolyan vehető országos sajtó lehozta: Altusz Kristóf külügyminisztériumi helyettes államtitkár egy máltai lapnak nyilatkozva kottyantotta el, hogy

ja, tavaly a kormány amúgy befogadott 1300 menekültet, de ezt a döntést nem hozták nyilvánosságra.

A titkolt letelepítést az érintettek biztonságának megőrzésével magyarázta.

Ezek után az a legkevesebb, hogy nem lennénk most Altusz Kristóf helyében: az államtitkár egyetlen mondattal beakasztott a több tíz milliárd forintos plakátkampányokkal, nemzeti konzultációkkal és egyebekkel nyomatott migránsellenes kormányzati propaganda-hadjáratnak.

Abba nem mennénk bele, hogy a kormány miért kreált az elmúlt másfél-két évben olyan légkört ebben az országban, hogy most egy amúgy korrekt cselekedetüket kell tagadniuk meg hazudozni miatta összevissza. A címben feltett kérdésre visszatérve a válasz valószínűleg az lesz, hogy

az 1300 menekült 90 százaléka már el is hagyta az országot, amint erre lehetősége volt.

Úgyhogy a háború sújtotta menedékkérőktől rettegő szigetországi lakosok megnyugodhatnak, a 21. kerületbe jó eséllyel egyetlen afgán vagy szír menekült sem érkezett.

Abba ismét csak nem mennék bele, hogy mi szükség van akkor a méregdrága gigahisztire, amit a Fidesz Csepelen is csinál, azt hazudva, hogy ők megvédik Magyarországot nem csak egy csúnya öreg bácsitól, de attól is, hogy hazánk bevándorlóországgá váljon.