Úgynevezett jó hír: felújítás duplaáron

Közzétéve

A jó hír, hogy a kétmilliárdos buktája ellenére van a csepeli önkormányzatnál közel kétszáztizenöt millió forint egy művelődési ház felújítására. Az más kérdés, hogy úgy néz ki, a közpénz fele is elég lett volna.

“Olvasom a Csepeli Hírmondóban, hogy 214 millió forintból felújították a Királyerdei Művelődési Ház színháztermét” – írta ki a közösségi oldalra a minap Takács Mónika . A posztból kiderül, hogy a Csepeli Munkásotthon vezetője a megújulásnak nagyon örül, ugyanakkor tudatja, hogy

“a Munkásotthon színháztermét mi ennek az összegnek kevesebb, mint a feléért újíttattuk fel.”

“Méreteiben és látványában ugye nem szükséges hangsúlyoznom a két terem közötti különbséget?” – tette fel a kérdést Facebook-oldalán a nagy múltú, közel száz esztendős  intézmény vezetője.

Takács Mónika szerint ráadásul restaurátorokkal is kellett dolgozni a védett teremben, ami “nem egy költségkímélő kategória”. A teljesség igénye nélkül: festés, aranyozás, pannók restaurálása, székek cseréje, légfolyosók kiépítése mind-mind belefért nagyjából 100 millió forintba.

A Munkásotthon színházterme napjainkban.

“Ha a jelenlegi városvezetés megengedi magának, hogy évekig vegzáljon minket és gyanúsítson mindenféle megfoghatatlan baromsággal (persze mindig csak feljelentés nélkül, nyilvánvalóan a lakosság befolyásolására), akkor talán én is megengedhetem magamnak, hogy ezt leírjam” – fogalmaz. 

Az önkormányzati portálon talált fenti képen Németh Szilárd korábbi, és Borbély Lénárd jelenlegi polgármester látható a Királyerdei Művelődési Ház frissen felújított színháztermében 2018. január 20-án. Az ünnepélyes avatón Borbély azt mondta, az önkormányzat saját erejéből 214 millió forintból varázsolta újjá a termet.