Bangóné plüssnyuszival ment neki a Fidesz öklének

Közzétéve

Rendkívüli ülésen tárgyalta meg a parlament annak az 1300 (más források szerint 2300) hazánkba behozott menekültnek az ügyét, akiket a kormány titokban telepített le Magyarországon.

Vagyis csak tárgyalta volna.  Az országgyűlés összehívását az ellenzéki pártok kezdeményezték, miután nemrég kiderült, az Orbán-kormány a több tízmilliárdos propagandája közben sutyiban telepített be több ezer embert. A kormánypártokat azonban csak a frakcióvezetőjük képviselte, az ülés így határozatképtelenség miatt lényegében elmaradt.

Ha mindenáron szóviccelni akarunk, úgy is fogalmazhatunk, hogy menekültügyben most a Fidesz volt a soros. Orbán Viktor például egészen bécsig menekült, de Németh Szilárd sem volt elég bátor ahhoz, hogy megjelenjen az ülésen.

Erre számított a tavaszi választáson Németh ellen induló szocialista Bangóné Borbély Ildikó is, ugyanis egyik képviselőtársával két plüssnyuszival jelentek meg, amelyet Viktornak és Szilárdnak neveztek el, és lerakták őket a miniszterelnök asztalára.

A teremőrség gyorsan kivitte a teremből a plüssállatokat az Index tudósítása szerint, a tapsifülesek üzenete ugyanakkor ettől még célba érhetett. A parlamenti vitákat általában kifejezetten élvező harcos miniszterelnök és hű fegyverhordozója, a máskor mindig nagy hangú Németh Szilárd ezúttal valamiért hallgatásba menekült.