Szilárd útburkolatot kap

Közzétéve

Érintőlegesen egy korábbi bejegyzésünkben már szó volt róla, de itt és most önállóan is hírré tesszük: ötéves tervet hirdetett az önkormányzat! Nem, nem a csepeli gyáripar visszaállításával kapcsolatosat, bár be van ígérve az is természetesen a fideszes városvezetés részéről arra az esetre, ha a csepeliek hajlandók lesznek Németh Szilárdnak bizalmat szavazni.

A januári testületi ülésen egy útfejlesztési tervről döntöttek a képviselők. A 4,5 milliárdos projekt keretében 12 kilométernyi úthálózat épülhet a kerületben, a cél az, hogy Csepelen egyetlen földút se legyen öt év múlva, a beruházás keretében elvileg több mint 12 kilométer út épül, és nem egy szakaszon csapadékvíz elvezetésre is sor kerülhet.

Például Németh Szilárd háza előtt. Jól olvasták, nem tévedés:

a projektből természetesen a nagy burkoló hírében álló egykori rezsibiztosnak is jut egy szép falat, annak ellenére, hogy 2014-ben már volt nála egy nagy port kavaró aszfaltozás.

Igen ám, csakhogy Némethék sarokházban laknak, és az a helyzet, hogy ezúttal a másik utcájukat lesz szíves az önkormányzat mintegy 175 millió forintból felújítani.

A fenti Google Maps felvételen Németh Szilárd sarokháza látható. A 2013-as utcaképen még a Sáska utca sincs leburkolva, arra 2014-ben került sor, elég érdekes körülmények között. Most pedig a másik, Sügér utcai front kerülhet sorra, amint az az önkormányzati rendelethez csatolt táblázatból kiderül:

A rendeletből egyébként nem csak az derül ki, hogy mely utcák aszfaltozása várható Csepelen, hanem például az is, hogy

a sorrendiség meghatározásában kiemelt szempont volt, a közintézmények aszfaltos úton legyenek megközelíthetőek.

Igen, már megint jól olvasták:

Szuperül hangzik, bár valami azt súgja, az egykori rezsibiztos az alábbihoz hasonló arckifejezéssel fogadná azt, aki netán úgy értelmezné, hogy a képviselő úr ajtaja ezentúl mindenki előtt tárva-nyitva áll.

Annak ellenére megértjük ezt, hogy tudjuk: jegyzett már be Németh Szilárd kétmilliárd forint közpénzzel kitömött saját magánalapítványt a saját lakcímére (igaz, a jókora botrány hatására aztán leíratta a nevéről).

Ám van a rendeletben egy még ennél is korszakosabb kijelentés, ha már úgyis az ötvenes évekből ismert ötéves terveknél tartunk:

“Hiszen ami fontos az embereknek, az fontos a tanácsnak önkormányzatnak is”

– olvasható a Borbély Lénárd polgármester által előterjesztett, a csepeli képviselő-testület által megszavazott javaslatban.