Újabb csepeli futballsikerek

Közzétéve

Amerre mennek, serlegekkel és érmekkel jönnek el a Csepel FC utánpótláscsapatai. Összesítésben már több mint egy tucat győzelemnél járnak 2018-ban, holott még csak február elején járunk.

Már csak udvariasságból is kezdjük a sikerjelentést a hölgyekkel:

Bronzról ezüstre váltottak az U16-os csepeli csajok, miután a legutóbbi, felcsútról elhozott 3. helyezés után hazai pályán, a Kazinczy általános iskolában rendezett, klasszikus téli teremtornán már csak egy csapat, jelesül a Videoton piros-kék színeiben játszó fehérvári hölgyek tudták legyőzni őket. A viadalon öt csapat vett részt, a Csepel FC és a már említett Vidi melett még a Vasas, az UTE és a Kelen SC képviseltette magát.

További jó hír, hogy a tornán mutatkozott be a nagyközönség előtt az U19-es női csapatunk.

“Elismerésem a lányoké, akik rangos ellenfelek között is megállták a helyüket! Elvégzett munkánk újabb sikerrel párosult. Mindkét csapatunkra igaz, hogy még rengeteget kell fejlődnünk céljaink elérése érdekében!”

– nyilatkozta Elekes Zsolt, a csepeli lánycsapatok edzője.

Az U14-es korosztály január utolsó szombatján Budafokra volt hivatalos, ahol a Csordás Lajos Labdarúgó Emléktornán vettek részt. A Budafoki MTE sportcsarnokában öt csapat, a BMTE I., BMTE II, a II. Kerületi UFC, az Ercsi Kinizsi és a Csepel FC vetette bele magát a meccsekbe, ám a csepeliek ellen senki nem rúghatott labdába: a mieink a II. kerület együttesét 3:1-re, az Ercsi Kinizsit ugyancsak 3:1-re, míg a BMTE II-t 6:0-ra verték, a BMTE I csapata ellen pedig 6:1-es diadalt ünnepelhettek, amivel el is hozták a győztesnek járó serleget. Ráadásként a torna legjobb játékosa is tőlünk került ki, Csákány Levente személyében.

Egy első helyért járó kupát és egy bronzérmet hoztak el a csepeliek Ceglédről, a január 20-21-i hétvégén rendezett Elekes emléktornáról. A Ceglédi VSE Labdarúgó Szakosztálya már tizenharmadik alkalommal rendezte meg a helyi labdarúgó utánpótlás egyik legismertebb alakja, Elekes József előtt tisztelgő tornát. A Csepel FC két együttessel egy U17-essel, illetve egy U19-essel képviseltette magát a szervezők közlése szerint az idén 14 egyesület részvételével zajló kupán. Előbbiek nem találtak legyőzőre, az idősebb csepeli srácok pedig vitatott szituációk után maradtak le az első helyről a klub beszámolója szerint.

U17, U19: Kupagyőzelem és bronzérem Cegléden!

Végül, de nem utolsó sorban egy nemzetközi siker: Németországban az egykori csepeli ászok vitték a prímet. A szebb napokat látott csepeli labdarúgóidők néhány jeles képviselője januárban felkerekedett és közösen szervezett utazás keretében meg sem álltak Németországig, ahol nívós teremlabdarúgó tornán vettek részt. Teljesítményük hibátlanra sikeredett, kupagyőztesként távoztak – számol be a csepelfc.hu.

Az idén már 106 éves Csepel Futball Club egyébként folyamatosan várja a szigeti srácok jelentkezését, a 2005-ös, avagy annál fiatalabb korosztályokba.

A fölső képen a Csepel FC U14-es csapata látható Elekes Zsolt edzővel, az alsó a csepeli öregfiúkat ábrázolja.