Kampány 2018: sor kerülhet a Jedlik felújítására

Közzétéve

Évekig csak ígérgették, a választási kampányban be is indítják.

A gimnáziumot a bencések alapították még 1945-ben. Azóta számtalan kiváló tanár oktatott az intézményben, azt viszont valószínűleg egy kezünkön meg tudnánk számolni, hány teljeskörű tatarozáson esett át az iskolának helyet adó Táncsics Mihály utcai épület.

(Forrás: ittlakunk.hu)

Mint a 21ora.hu megírta, a jó nevű iskola felújítására ezúttal is csak az után kerül sor, hogy egy bedőlő ablaka tavaly novemberben kórházba juttatott két diákot.

Pedig Németh Szilárd 2016 elején már személyesen is beígérte egykori iskolája felújítását, ám aztán megint nem történt semmi, egészen a tavaly év végi balesetig. A súlyos sérüléseket szenvedő tanulók története természetesen az országos sajtót sem hagyta hidegen,  ami idegessé tehette a Németh Szilárdot évek óta Csepel nagy jótevőjeként beállító Fideszt, ugyanis

tavaly decemberben már arról szóltak a hírek, hogy a gimnázium teljes körű felújításához 5 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány.

A felújítás hírére a csepeli önkormányzat annyira belelkesedett, hogy egy a szakma, a diákok és persze a nélkülözhetetlen fideszes politikusokból álló bizottságot is létrehozott (az agytröszt vezetőjének természetesen Németh Szilárdot felkérve), ami hétfőn meg is tartotta első ülését a csepeli polgármesteri hivatalban.

A kormány nagylelkűségében alighanem közrejátszott, hogy a közelmúltban két jedlikes tanulóra tokkal együtt rázuhant az iskola egyik ablaka.

A tegnapi ötletbörze utáni sajtótájékoztatón kiderült, hogy az első ránézésre hatalmasnak tűnő, ötmilliárdos összeg már meg is érkezett az önkormányzathoz. A felújított gimnáziumnak ugyanakkor Németh elmondása szerint immár nem csak a 21., de mindjárt a 22. század igényeinek is meg kell felelnie. (Reméljük ez nem azt jelenti, hogy legközelebb a 23. évszázadban lesz felújítva az iskola.)

A munkálatok mindenesetre várhatóan két évig fognak tartani, s ez alatt az idő alatt az oktatást a kerület egy másik épületében folytatják.

(Kiemelt képünkön Németh Szilárd vázolja elképzeléseit a felújításra váró Jedlik Ányos Gimnáziummal kapcsolatban 2018. február 26-án a csepeli polgármesteri hivatalban. Forrás: csepel.hu)