Fűtés híján kényszerszünetet rendeltek el a csepeli iskolában

Közzétéve

Napok óta tart a kényszerszünet a csepeli Arany János (korábban Kék) általános iskolában, ugyanis meghibásodott egy kazán, így nem tudnak fűteni – hozta le a Hír TV online.

Úgy tűnik, Németh Szilárd, az Arany János Év fővédnöke nem a költőről elnevezett iskolát tartja szívügyének

– írják.

A Csepelen kék iskolaként ismert suliban hétfő óta szünetel a tanítás az elromlott kazán miatt.

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP-Párbeszéd és a DK által támogatott csepeli-soroksári képviselőjelölt a 21órának a történtekről úgy nyilatkozott: nagyon jól mutatja a Fidesz értékrendjét ez az eset. Ahelyett, hogy a jobb oktatásért, jobb egészségügyért, magasabb fizetésekért és biztos nyugdíjakért tennének végre, a kormánypárti politikusok továbbra is csak a saját zsebükre dolgoznak.

Mi ennek az ellenkezőjére készülünk: jelentősen, a GDP 6%-ára növeljük az oktatásra fordított forrásokat, mert a gyerekekre költött pénzt ezt a jövőbe való befektetésnek tekintjük

közölte, hozzátéve, hogy a probléma közvetlen kiváltó okát, a Klebelsberg Központot pedig megszüntetnék a szocialisták.

A rendszeres meghibásodások rendszerszintű gondra utalnak az Együtt jelöltje szerint is:

„Tönkrement a fűtés a mentőállomáson, tönkrement a fűtés a Festő utcai óvodában, egy ablak kidőlt a Jedlik iskolában, és rádőlt a gyerekekre, ez mind-mind azt mutatja, hogy nagyon nem működik az a központosított rendszer, amit a Fidesz felépített”

– jelentette ki Szabó Szabolcs.

„Németh Szilárd több milliárd forintot kap egy birkózócsarnok felépítésére, azonban nem tesz semmit. Azt gondoljuk, hogy ezt a pénzt a gyerekekre, illetve az iskolák és intézmények fenntartására kellene fordítani” – mondta a televíziónak Bereczki Miklós, a Jobbik jelöltje.

2018-ban felháborítóak ezek a körülmények – véli a Jobbik is.

Előreláthatólag a héten még nem lesz fűtés az iskolában. A hírek szerint a nyári szünet rovására lesz majd pótolva az elmaradt tanítás.

A mentőállomás kazánmeghibásodásáról itt írtunk részletesen, a Jedlik gimnáziumben történt balesetről pedig például itt.