Lassan rászakad a plafon a csepeli Fideszre

Közzétéve

Nem fogják elhinni, mit ígérnek már megint Németh Szilárdék. De! A Csepel SC felújítását!

A tavasz első napján megjelent csepeli fideszes újságban szórólapban szépen felmelegítették az évtizedes ígéretüket is. A Németh Szilárdot ismét színpompás képviselőként feltüntető kiadványban azt írják:

“Felújítjuk a nagy múltú Csepel SC pályát”.

Íme:

(Forrás: csepel.hu)

Pont ezt ígérték 2014-ben is, de erről kicsit később. Most, hogy sokadszor is belengették a csepeli sport felvirágoztatását, előbb inkább idézzük fel, mi történt azóta, hogy 2010-ben, közel nyolc éve a Fidesz vette át a kerület vezetését.

2010 őszén azzal kezdtek, hogy lenullázták a sporttelep önkormányzati támogatását és változtatási tilalmat rendeltek el az SC területén. Ezt azóta sem oldották fel, így

az elmúlt 7-8 évben értelemszerűen semmilyen érdemi fejlesztés nem történt a “nagy múltú” Csepel pályán.

Eközben az ország minden szegletében épültek és/vagy szépültek a sportlétesítmények a bőségesen rendelkezésre álló tao-forrásokból.

A következő fontos dátum 2012 január: ekkor szűnt meg a “nagy múltú” csepeli felnőtt röplabdacsapat. Szégyenszemre a bajnoki szezon kellős közepén kellett kizárni a fiúkat a bajnokságból, mivel egymás után háromszor nem tudták játékra alkalmas, fűtött pályán megrendezni a meccsüket.

A labdás csarnok (Bajnokok Csarnoka) ellehetetlenítése után 2017 novemberében már a birkózók is kénytelenek voltak elhagyni a Baracsi Imre nevét viselő nehézatlétikai csarnokot, mert se víz, se fűtés, se áramszámlát nem tudtak fizetni, így ezeket a szolgáltatók kikapcsolták.

Míg azonban a birkózók át bírtak menni a Karácsony Sándor Általános Iskola tornatermébe edzeni (bár egy részük szépen eligazolt az ESMTK-ba, a Pénzügyőrbe, a Honvédba, ahol tárt karokkal és normális teremmel várták őket), a “nagy múltú”, 14-szeres magyar bajnok csepeli röplabdacsapat egyértelműen anyagi okok miatt öt éve megszűnt.

Rohadó birkózó…
…szanaszét málló labdajáték-csarnok. A jelenlegi állapotokat ma már nagyrészt a “nagy múltú” Csepel SC naracsszínű barátainak köszönhetik a csepeliek.
Szép emlékművet kaptak viszont a csepeli futball-legendák is – igaz, Tóth II József éppen egyáltalán nem akart szobrot magáról, de Németh Szilárdtól csak azért is megkapta.

A legszebb különben az egészben, hogy miközben a csepeli fidesz legalább egy évtizede szajkózza rendületlenül, hogy mindenről az MSZP és a létesítményeket kezelő alapítvány tehet,

már legalább háromszor konkrét ígéretet tettek a “nagy múltú” Csepel SC létesítményeinek rendbetételére.

Ezek az ígéretek fura mód mindig valamelyik választási kampányban hangzottak el.

A legemlékezetesebb a 2014 őszi eset, amikor Németh Szilárd akkori és Borbély Lénárd pár nappal később megválasztott polgármester az önkormányzati kampány hajrájában büszkén lobogtatott egy papírt, ami állítólag egy tulajdonbavételi szerződés volt az alapítvány és a kerület között.

Németh és a csepeli fideszes városvezetés azóta is hallgat arról, hogy mi lett ezzel a megállapodással, egyáltalán megkötötték-e az alapítvánnyal, vagy csak egy kamu papírt mutogattak a csepelieknek.

Összefoglalva: a telepen ma semmilyen munkálatot nem lehet végezni, így TAO-támogatásból sem lehet fejleszteni, mégpedig azért, mert Németh Szilárd változtatási tilalma változatlanul érvényben van a területen. Vagyis a Fidesz nemhogy a fejlődést, de még az állagmegóvást sem támogatja. Ez a szomorú tény.

Azt meg, amit most ismét beígértek, már vagy háromszor beígérték az elmúlt nyolc évben. Aztán valahogy sosem történt semmi.