Jó nagy lehet a félelem a Fideszben

Közzétéve

Hogy egy hónappal a választás előtt egészen extrém mértékben kezdték el tolni a negatív propagandát.

Jócskán berezelhetett a kormánypárt a masszív Fidesz-fellegvárnak tartott Hódmezővásárhely polgármesteri székének elbukása után. A múlt vasárnapi vereségüket követő 1-2 napban mindent mondtak a fideszesek, meg annak az ellenkezőjét is, aztán viszont hamar rátaláltak a brutálisan korrupt kormányzásuk miatti bukásuk kommunikációs kezelési módjára, méghozzá

a gyűlöletkeltés és hazugságterjesztés minden korábbinál komolyabb szintre emelésében.

Miről is beszélünk? Például a miniszterelnök miskolci nyilatkozatáról, vagy arra a – nincsenek rá jobb szavak – gusztustalanul összevágott hamis videóról, amiben Bangóné Borbély Ildikót, az MSZP-Párbeszéd és a DK által támogatott ellenzéki jelöltet próbálják lejáratni. (A videóban nem is a feltett kérdésre válaszol Németh Szilárd és a Fidesz csepeli-soroksári ellenfele.)

De nem kell Miskolcig mennünk, itt van nekünk a kis vasgyári kerületünk, ahol a helyi vezetés évek óta gondoskodik róla, hogy a központi kormányzati gyűlöletpropaganda ha lehet, még annál is mélyebben hasítson, mint másutt.

Még jó, hogy a vásárhelyi választás éppen azt mutatta meg, hogy hiába a mindent beborító gyűlölet- és lejáratókampány, a gondolkodó emberek elég jól átlátják, hogy mindez csak a Fidesz hatalomban maradásáról, nem pedig róluk szól.

Merthogy az emberekről például az a kampány szólna, amit az iskolák, kórházak és más állami vagy önkormányzati közintézmények fejlesztése határozna meg. Vagy a külföldre menekült magyarok hazahívása. Vagy az uniós források közjót szolgáló lehívása. És ha már itt tartunk, akkor a közpénzek pofátlan ellopása, az egészen nyilvánvaló, Magyarország történetében példátlan korrupciós ügyek feltárása.

Így Csepelen például az ellopott rezsicsökkentés, a havi szinten lerobbanó oktatási és egészségügyi intézmények állapota, az évtizedek óta ígérgetett, de máig halogatott fejlesztések, az idősödő és elhaló városrészek helyzete, vagy a helyi kiskirályokként viselkedő, a közpénzekkel és a kerületi médiával is a sajátjukként bánó vezetők viselkedése kellene kampánytéma legyen.

Úgyhogy a magunk részéről sok sikert kívánunk a Fidesznek a Csepeli Hírmondó néven közpénzből kiadott lejárató- és önfényező kampánykiadványukhoz, az ellenzéktől pedig csak azt reméljük, hogy Hódmezővásárhely példájából tanulva