Kinyílott a friss Hírmondó

Közzétéve

Tulajdonképpen egy igaz szó nincs benne, úgyhogy a legőszintébb mondatok még mindig Németh Szilárd receptrovatában lelhetők fel.

Tovább tolja Németh Szilárd népszerűsítését a Fidesz az önkormányzatinak csúfolt Csepeli Hírmondóban. A héten már a Kúria is kimondta: törvénytelenül kampányol a kormánypárt a közpénzből kiadott kerületi újságban.

Persze ha belegondolunk, nincs semmi meglepő abban, hogy

nettó fideszes pártlapot nyomnak ki csepeliek pénzéből, a korábbi kétheti járatás után az idei kampányban most már hetente.

Azon sem lepődünk meg, hogy vannak olyan, magukat még tán újságírónak és szerkesztőnek nevező emberek, akik önként összehordják azt a tömény hazugsághalmazt, ami aztán hétről hétre a csepeli postaládákba (onnan pedig 90%-ban a kukákba) kerül. Végtére is, ezek az emberek is pontosan tudják: ha nem írják le, szerkesztik be a legaljasabb mondatokat, vagy éppen képösszevágásokat, Németh Szilárd zöldségei után ők mennek a levesbe.

Ne is problémázzunk ezen hosszabban, elvégre itt a jó idő, péntek is van, azzal a csütörtökön bedobott Hírmondóval pedig legyen boldog az, aki korrekt helyi hírek helyett mesemondásra vágyik.

A fideszes pártlap helyett mi például Az ezeregynap legszebb meséi című, 1966-os kiadású, amúgy perzsa ihletésű történetekkel teli mesekönyvet fogjuk átlapozni. Amit ugyan 8 éven felülieknek ajánlottak anno az állami Móra Könyvkiadó munkatársai, de persze akkor még nem sejthették, hogy alig több mint ötven év múlva lesz olyan közpénzből megjelenő újság, amire 18-as karikát kéne kitenni. Mondjuk rémhírterjesztés miatt.