Németh Szilárd letette a Németh Szilárd Sportcsarnok alapkövét

Közzétéve

A saját magánalapítványa által ügyezett többmilliárdos birkózóakadémia alapkövét, amihez az általa elnökölt birkózószövetség nagyvonalúan közpénz-milliárdokkal járult hozzá.

Újabb mérföldkőhöz érkeztünk a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiával kapcsolatban. Ünnepélyes keretek között Csepelen, a Hollandi úton helyeztük el a létesítmény alapkövét. Ezúton is köszönöm a jelenlévőknek a részvételt! HAJRÁ MAGYAR BIRKÓZÁS!

– lelkendezett a Facebook-oldalán Németh Szilárd.

Az egykori rezsibiztos továbbra is módfelett büszke a projektjére, amit hivatalosan kb. egy évvel ezelőtt indított útjára, amikor csendben bejegyeztetett egy magánalapítványt a saját nevére, a saját címére, a saját közeli munkatársát megtéve egyetlen döntéshozónak.

Ez a pár százezer forint alaptőkével létrehozott alapítvány aztán májusban milliárdossá vált, miután a Németh Szilárd által elfoglalt Magyar Birkózó Szövetség nagylelkűen lemondott az első hazai birkózóakadémia létesítésére a kormánytól kapott 2 milliárd forintjáról, mondván: nekik túl nagy falat lenne egy  ilyen volumenű projekt lebonyolítása.

Hogy miként bírna könnyebben megbirkózni az akadémialétesítés feladatával egy családi házba bejegyzett kis magánalapítvány, azt nem indokolták. De mint tudjuk, Némethet nem olyan fából faragták, hogy csak úgy félreugorjon a nagy falatok elől.

Ez a hír már persze pillanatok alatt végigfutott a sajtón, hiszen a magyar sportpolitika történetében olyan még nem fordult elő, hogy fejlesztésre szánt közpénzmilliárdok egy magánalapítványnál landoljanak.

Ráadásul a csepelieket az eset arra is emlékeztethette, hogy Németh 2010-től azzal a felkiáltással vonta meg a csepeli sporttelep önkormányzati támogatását, hogy egy átláthatatlan és ellenőrizhetetlen magánalapítvány kezeli annak létesítményeit ,ami nem OK.

A milliárdos magáncsarnok miatti közfelháborodás egyik folyománya végül az lett, hogy Németh némi kommunistázás után nagy kegyesen átíratta az alapítványa székhelyét a saját Sügér utcai címéről a leendő akadémiának helyet adó Hollandi úti telek címére. Ám azt már csak beígérte, hogy az alapítvány egyszemélyes kuratóriumát három fősre bővíti úgy, hogy a mindenkori csepeli önkormányzat delegálhat bele egy tagot: tudomásunk szerint ez a mai napig nem törtnént meg.

Nagyjából itt tartunk most. Pontosabban ott, hogy a látványtervek bemutatás, majd a közbeszerzési eljárás elindítása után a minap az alapkövét is letette Németh Szilárd az általa csak multifunkciósnak nevezett sportcsarnoknak, amire sokak szerint a nagyétvágyú fideszes nagypolitikai bukása utáni mentsvárként kell tekintni.

Aki esetleg ízetlennek találná, hogy a hivatalosan Kozma Istvánról, méltán tisztelt olimpai bajnokunkról elnevezett létesítményt Németh Szilárd Sportcsarnoknak hívjuk a címben, annak tisztelettel mutatnánk, mennyit érnek Németh Szilárd és a csepeli Fidesz számára a birkózósport nagyjai:

A fenti képeken a Csepel SC sporttelepén fekvő Baracsi Imre nehézatlétikai csarnok látható. A legendás csepeli birkózóedzőről elnevezett műhely, ahonnan évtizedek óta kerültek ki a jobbnál jobb csepeli versenyzők, az utóbbi években szinte teljesen lerohadt.

Köszönhetően Németh Szilárdnak és a csepeli Fidesznek, amely szavakban, szoborállításokban és alapkőletételekben vitathatatlanul világbajnok teljesítményt nyújtott az utóbbi nyolc évben Csepelen.