Így tisztelegtek a szurkolók a csepeli futball előtt

Közzétéve

Közös koszorúzással, majd látványos vonulással vezette fel a csepeli keménymag a tavaszi szezont a Béke téren szombaton délután.

Hagyományteremtőnek szánt megmozdulást hirdetett a Csepel FC szervezett szurkolói csoportja a közösségi oldalon a 2018-as tavaszi szezon első hazai meccsére. Az eredeti terv tehát az volt, hogy március 3-án, a BKV Előre elleni meccs előtt koszorúzzák meg a Csepel-drukkerek Czibor Zoltán és Tóth II József nemrég felavatott Béke téri bronzszobrát.

 

Az a meccs a rossz idő miatt akkor elmaradt, egy hétre rá pedig idegenben lépett fel a szigetországi társulat, így végül a Csorna elleni hazai bajnoki szolgált apropóval. Az eseményről a Csepel FC hivatalos honlapja is írt, a szervezők pedig azt közölték, hogy

nem szeretnék ha a szobor bárminemű pártszimpátia “áldozata” lenne, hiszen az minden csepelié.

A kék-piros szurkolók felvonulása 14 órakor kezdődött a Csepel Stadionnal szemben felállított bronzszobornál, ahol Fenyvessy Richárd vezérszurkoló egy kerületi gyerekek által nyert aranyérmet akasztott Czibor Zoltán nyakába, a múlt és a jelen csepeli futballsikereit hirdetve. Ez után a szukolók fehér virágokat helyeztek el a két jeles sportember és velük együtt a csepeli labdarúgás dicső múltjának tiszteletére.

Végül ezen a szomorkásan szemetelő szombat délután ismét, századszor, vagy talán ezredszer újra nekiindultak a legendás csepeli stadion felé, pártszimpátiától függetlenül énekszóba és kék-piros füstbe borítva a bágyadt Béke teret.

(Fotók: Ultras Csepel)