Összesen 23 párt csalhatott Csepelen – mutatjuk, kik

Közzétéve

Köztük van a már több helyen lebukó kamupárt is, amelynek ajánlásai a VI-VII. kerületben közel 350 esetben egyeztek a fideszes jelöltével.

A Csepel-soroksári helyi választási bizottság hétfő délutáni ülésének legfőbb napirendje a jelölti ajánlások alapos átvizsgálása volt. Ebből már sejteni lehetett, hogy a fideszes választási rendszer melléktermékeként megszaporodó biznisz- és kamupártok indulása körül a 17-es választókörzetben is komoly aggályok merültek fel.

Arra azonban aligha gondolt bárki, hogy húsznál több olyan jelölőszervezet is lehet Csepelen és Soroksáron, amelyik csalt az ajánlásokkal. Márpedig

a helyi választási bizottság által a hétfői ülés után tett hivatalos feljelentésben 23 párt neve szerepel.

A feljelentésben lévő tételes felsorolásból kiderül, hogy a gyanús szervezetek közt van a Lévai Katalin-féle Lendülettel Magyarországért Párt is. Ez az a párt, amelyik már a XIV. és a VI-VII. kerületben is csúnyán lebukott, utóbbiban ráadásul azzal, hogy 341 esetben megegyeznek az ajánlásaik az ottani fideszes jelölt ajánlásaival.

Az pedig, hogy

Csepelen akár 23 szervezet ellen is eljárás indulhat a választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt, a legsúlyosabb választási csalás lehet a 21. kerület történetében.

Amint több információ birtokában leszünk, természetesen mindenről beszámolunk.