“Némethnek fizetnie kell!”

Közzétéve

“Felszólítom Németh Szilárdot és Borbély Lénárdot, Csepel polgármesterét, hogy saját zsebből fizessék ki a bírságot! Ne merjék a csepelieket meglopni!”

– írta ki Facebook-oldalára Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP képviselője annak kapcsán, hogy kedden a Kúria jogerősen is kimondta:

Németh Szilárd aránytalanul sokat szerepelt a kampányban a közpénzből kiadott Csepeli Hírmondóban.

Az ügyben először az Együtt emelt kifogást, de később egy magánszemély  is ugyanazzal a panasszal fordult a testülethez. A döntés értelmében a lapot kiadó önkormányzati céget a határozat közzétételére, és 1 380 000 forint bírság megfizetésére kötelezték.

Ahogy korábban a 21óra is többször beszámolt róla, a közpénzből, konkrétan a csepeliek pénzén kiadott kerületi újságot a kampányban egészen extrém mértékben a fideszes pártpropaganda szolgálatába állította a fideszes városvezetés.

Miközben az ellenzéki jelöltekről hétről hétre nyilvánvaló hazugságokat terjesztettek, Németh Szilárdot lépten nyomon Csepel nagy jótevőjeként tüntették fel. Sőt: még saját főzőrovatot is indítottak neki. Tekintettel arra, hogy az egykori rezsibiztos idén ilyen hátszél birtokában is vereséget szenvedett a választókerületében, kijelenthetjük:

a csepeliek nem kajálták be az önkormányzat által tálalt nettó pártpropagandát.

A szocialisták szerint Németh Szilárd és a Fidesz nem verheti a csepeliekre a miatta kiszabott bírságot.