Súlyos titkot árult el magáról Németh Szilárd

Közzétéve

A nagyszájú fideszes politikus a 2018-as választás során elárulta magáról, hogy hallgatni is tud. Pedig ma is fontos ügyekben kellene megszólalnia.

Németh Szilárd és Csepel fideszes városvezetése szó szerint mindent elkövetett, hogy valahogy elhódítsa a 21. kerületet. Szemérmetlenül tolták a csepeliek pénzét a saját népszerűsítésükre, az önkormányzati apparátust a Fidesz-kampány szolgálatába állították, és ha csak napokra is, de vélhetően több száz idegennel árasztották el Csepelt.

Ez utóbbit a Hvg.hu tárta fel. A Csepelen sosem járt voksturistákról egyébként már a választás előtti napokban is sokan suttogtak a XXI. kerületben, aztán most kiderült:

a Fidesz nem kevés kettős állampolgársággal rendelkező határon túli magyarral is „erősített” a kampányban.

Nyilvánvalóan azzal a szándékkal, hogy a magát igazi csepeli lokálpatriótának tartó, de szűkebb hazájában is rendkívül népszerűtlen Németh Szilárd szavazati arányán javítson. Németh azonban hallgat a történtekről, nem nyilatkozik, nem reagál, és nem szólal meg az ügyben.

Holtak adatkincse

Már a kampánykezdet is botrányos volt Csepelen: ezernél is több halott állampolgár adataival és aláírásával élhettek vissza az ajánlásgyűjtés során. A szocialisták szerint az is egyedül a Fidesznek állt érdekében, hogy végül közel kéttucat (egész pontosan 23 jelölt) álljon rajthoz a kerületben. Németh ezt akkor a rá jellemző vehemenciával cáfolta, feljelentéssel fenyegetett, ám azóta is síri csend van az ügy körül.

Hírmondó sem maradt a korrekt tájákoztatásból

A jelek szerint ezzel éppúgy nem hajlandó elszámolni, mint azzal, hogy a Kúria több mint 1,3 millió forintra büntette a kerületiek pénzén kiadott újságot, amiért a kampányban egészen gyomorforgató módon reklámozták Németh Szilárdot:

OK, Németh és a csepeli Fidesz sosem a visszafogottságáról volt híres, de hogy még ehhez is volt képük, arra azért nehéz szavakat találni.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy a körzetben mindzekkel együtt is viszonylag simán, legalábbis sokkal simábban elbukott a Németh-legénység, mint 2014-ben.