A Videotont fogadja a Csepel FC

Közzétéve

Papíron a bajnokesélyes fehérvári huszárság csikócsapata látogat a Béke térre, nem lennénk viszont meglepve, ha több NBI-es visszajátszó is feltűnne a vasárnap délutáni NBIII-as rangadón.

Ezzel együtt, illetve ennek ellenére jó lenne minimum pontot szerezni, az eddigi tavaszi szezon ugyanis nem sikerült túl “acélosra” vasgyári szempontból. A Csepel két döntetlen (Dunaharaszti, Csorna) után egymás után háromszor is pont nélkül hagyta el a pályát (Pápa, Érd, Puskás II).

Most az NB III. Nyugat csoport 23. fordulójában járunk, a Csepel FC jelenleg a 16 csapatos bajnokságban a 10. helyezett. Két ponttal előzzük a mögöttünk álló Dunaharasztit, néggyel a 12. Veszprémet, akik ráadásul eggyel több meccset játszottak már.

Nem is a helyezés önmagában a baj: nagyjából megfelel a csapat által előzetesen kitűzött céloknak. Inkább az elmúlt hetekben mutatott forma ad okot némi borúlátásra a Videoton elleni derbi előtt, akiket az ősszel egyébként Székesfehérvárott sikerült legyőzni (3-2).

A Videoton hivatalos honlapja viszonylag szűkszavúan számol be a mai meccsről: “a legutóbbi fordulóban sikerült pontot szereznünk a listavezető ellen, ez mindenképp bizakodásra adhat okot a Csepel elleni bajnokit megelőzően” – írják.

Azt is megjegyzik, hogy a Vidi a 9. , míg a Csepel a 10. helyezett, vagyis rangadó lesz a javából. Ősszel ráadásul 3-2-re nyerni tudott Székesfehérváron a Csepel, így lesz miért visszavágni vasárnap délután.

Mindenesetre a THSE-Szabadkikötő szombaton már jó csepeli példával járt elöl: némi pluszt adhat a szigetországi legénységnek, hogy a Tintahalak a Szabadkikötő pályán 2-0-ra legyőzték az NBIII Nyugat csoportjában továbbra is dobogón álló, és az NBII-be vágyó Érdi VSE-t.

És azt se felejtsük el, hogy a borús előjelek ellenére ragyogó tavaszi időre van kilátás vasárnap, szóval ha másért nem, a hét ágra sütő nap kedvéért mindenképpen érdemes kilátogatni délután 4 órára a Csepel Stadionba. A többi már az égieken múlik…

UPDATE: az Időkép szerint SZELES, FELHŐSEBB, DE MELEG TAVASZI IDŐ várható Budapesten vasárnap délután.