Megint fizethet Németh Szilárd

Közzétéve

És még bocsánatot is kell kérnie a hazudozásai miatt. Rájár a rúd a rezsibiztosra.

“Németh Szilárdnak hamis tényállításai miatt nyilvánosan meg kell követnie az Eötvös Károly Intézetet és sérelemdíjat is fizetnie kell” – derül ki egy friss bírósági ítéletből.

Az intézet azért perelte be Németh Szilárdot, mert 2017. március 17-én a Mandineren megjelent nyilatkozatában azt állította, hogy a szervezet Közhasznúsági jelentésében meghatározottnál „sokkal, de sokkal nagyobb lóvét” kapott Soros György alapítványaitól.

Azonban a nagy megmondó ezt az állítását nem tudta igazolni, ráadásul arra sincs válasz, miért mondta tavaly tavasszal azt, hogy mindezt a nemzetbiztonsági szolgálatoktól tudja, mégpedig úgy, hogy a szolgálatok a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésén nyilatkoztak erről. (Az ellenzéki képviselők szerint az Eötvös Károly Intézetről a bizottság ülésein szó sem esett.)

A  2018. április 17-én született ítélet jogerős, vagyis a Fidesz alelnökének a törvény szerint bocsánatot kell kérnie, és a zsebébe is kell nyúlnia.

Egy héten belül már másodszor. Múlt héten ugyanis a Kúria jogerősen is kimondta, hogy Németh aránytalanul sokat szerepelt a kampányban a közpénzből kiadott Csepeli Hírmondóban, és emiatt a lapot kiadó önkormányzati céget a határozat közzétételére, és 1 380 000 forint bírság megfizetésére kötelezte.

Ezzel kapcsolatban egyébként Bangóné Borbély Ildikó, aki az idei kampányban egészen a visszalépéséig a fideszes  legkomolyabb ellenfele volt, a hírre reagálva felszólította Némethet és a Hírmondót kiadó csepeli önkormányzati céget felügyelő Borbély Lénárdot, hogy ne merjék a kerületi kassza terhére befizetni a pofátlan propagandájuk miatt kiszabott bírságot.

Kíváncsian várjuk, mi lesz a fenti büntetési tételek sorsa.