Három ponttal vámolnánk meg a Pénzügyőrt

Közzétéve

Úgy néz ki, az elmúlt hetekben magára találó Csepel FC biztosan marad az NBIII-ban, ugyanakkor ahhoz, hogy a mezőny első felében végezzen a csapat, még kellene egy-két győzelem. Ma a Pénzügyőr ellen meg is lehet a három pont.

Minden év tavaszán vagy egy pillanat, amikor a Csepel FC-család tagjai, a játékosok, a stáb, és a szurkolók szinte egyszerre vesznek egy nagy levegőt. Ez akkor következik be, amikor matematikailag is biztossá válik, hogy a nehéz anyagi körülmények között helyt álló szigetországi legénység elérte a minimális célját, azaz a bentmaradást.

A fellélegzésnek is nevezhető levegővétel ideje idén ugyan még nem érkezett el, ám azzal, hogy a Csepel FC április közepén előbb hazai pályán, a 2017-18-as szezonban másodszor is legyőzte a Videoton II-t, majd a következő hétvégén Gyirmóton is nyerni tudott, gyakorlatilag elintézte, hogy a Csepel-család nyugodtan várhassa a hátralévő féltucat fordulót.

Az őszi idény előtt nem a biztos bentmaradást, hanam az a célt fogalmazták meg a Csepel FC felnőttgárdájának vezetői, hogy a szezon végén 16 csapatos Nyugat csoport első felében kell végezni. Ami a tao-pénzekkel többségében gazdagon ellátott riválisok anyagi helyzetét, illetve a Csepel FC jelenlegi lehetőségeit figyelembe véve dicséretes, ám még nem teljesült cél.

A Csepel a középmezőny közepén, konkrétan a 9. helyen állva várja a Pénzügyőr SE elleni Béke téri mérkőzést, amelynek a két csapat elmúlt hetekben mutatott formája alapján egyértelműen a mi fiaink az esélyesei. A Pénzügyőr utoljára március közepén tudott pontot szerezni, azóta öt vereséget szedett be, szóval mikor ha nem ma nyerjünk?

Persze a (papír)forma a sportban csak a kezdő sípszóig érvényes, utána a meccset még le is kell játszani, és az elmúlt években bizony gyakran hozta ki a sodrából a Béke téri közönséget, hogy az előzetesen gyengébbnek gondolt ellenfelek ellen csak kínkeserves egy pontokra, vagy még arra sem voltunk jók.

A Pénzügyőr elleni mérkőzésre szombat délután fél öttől fog sor kerülni a Csepel Stadionban. Bízunk benne, hogy a várakozásainknak megfelelően zavartalan napsütés, sok szép sportljelenet, és még több csepeli gól kíséretében.