Az első gólig tartott a szigeti veszedelem

Közzétéve

Kötelező győzelemnek indult, végül egy-egyes döntetlennel zárult, így csupán egypontos meccs lett a Csepel FC Pénzügyőr SE elleni szombati csatája.

Pedig bő negyed óra elteltével már vezetett a Csepel, Somodi Ádám használta ki ügyesen a vendégek védelmi hibáit. Ezután azonban rendesen ráült az előnyére a szigetországi társulat, az első félidő második felében már jobbára a kieés elől menekülő “vámosok” alakítottak ki kisebb-nagyobb helyzeteket.

A második félidőben is a vendégek próbálkoztak többet, a hazai szurkolók pedig maximum az ultraszektorban kifeszített, szigeti veszedelmet hirdető molinó “erejében” bízhattak, a pályán harcoló csepeli srácok ugyanis kis túlzással a labdával sem igen találkoztak, nem hogy a Pénzügyőr kapujával.

A meglepő csepeli passzivitásnak, illetve az ezen felbuzduló pasaréti aktivitásnak aztán a 74. percben meg is lett az eredménye: Feil Máté találatával kiegyenlített a vendégcsapat, amely ez után már érthetően nem erőltette annyira a gólszerzést. És bár a mieink a mérkőzés utolsó 15 percét még becsülettel meghúzták, több ígéretes helyzetet is elpuskázva az egy-egy egyúttal a végeredmény is maradt.

Ezzel az iksszel a Csepel továbbra is a tabella 9. helyét foglalja el az NBIII 16 csapatos Nyugat csoportjában, jelenleg 3 ponttal lemaradva a BKV Előre gárdájától, amely azonban csak ma lép pályára a Puskás Akadémia II. ellen. Ha a közlekedésiek velünk ellentétben nem csak a vezetést, de a győzelmet is megszerzik a felcsúti fiúk ellen, hat pontra növelik az előnyüket.

Persze ennek “csak” a csepeli csapat elé a szezon előtt kitűzött cél, vagyis a mezőny első felében (legjobb nyolcban) való végzése szempontjából van jelentősége,a feljutás vagy kiesés témája ebben a szezonben nem feszíti már a Béke téri lelátó közönségét.