Újabb “okos” döntések a képviselőtestületben

Közzétéve

Részletes, de nem minden részletre kiterjedő beszámolót jelentetett meg a fideszes vezetésű önkormányzat a csepel.hu-n a legutóbbi képviselőtestületi ülésről.

Kezdjük azzal, ami szerepelt benne:

A testület elfogadta a 2017.évi költségvetés beszámolóját. A híradás szerint a tavalyi 3 milliárd forintos maradványnak köszönhetően az eddigi fejlesztések még nagyobb intenzitással folytatódhatnak. Erre szükség is lesz, hiszen épp a múltkor írtunk róla, hogy az idei kampányban a Németh Szilárd mögé patentra beálló önkormányzat NASA-űrközponton kívül nagyjából mindent ígért Csepelre.

Másfelől viszont, ugye közel egy éve ilyenkor még attól volt összeszaladva az önkormányzat, hogy elírtak kétmilliárd forintot a kötségvetésben, konkrétan többletként tüntették fel az összeget.

Hogy miként lett végül a 3 milliárdos maradvány, az jó kérdés. Ám ismerve a csepeli Fidesz kerületi költségvetéssel kapcsolatos, évtizedes múltra visszatekintő hazudozását, illetve a különféle milliárdokkal való igen nagyvonalú bánásmódját, nem lennénk meglepve, ha ez is valami kirakat-kimutatás lenne.

Egy biztos: elfogadták a fehérorosz főváros Partizanszkij kerületével kötött együttműködési megállapodást. Borbély Lénárd polgármester erről elmondta: a minszki városrész Csepelhez hasonló adottságokkal rendelkező kerület. Mivel Csepelnek még nincs ipari parkja, a kerület ezen a téren is szeretne fejlődni -tette hozzá.

Sajnos ez nem magyarázat arra, miért éppen FEHÉROROSZ kapcsolatokat épít a kerület. Nyugat-Európa is tele van volt ipari (ún. rozsdaövezeti) kerületekkel, számos jó példa van ezek modern hasznosítására Malmö-től Manchesterig, hogy csak két M-betűs iparvárost említsünk.

Minszk, a testvér-iparváros.

Döntés született a kerületi sportklubok támogatásának hétmillió forintos keretösszegéről is. Tehát még egyszer: hét, azaz 7 millió forintot áldoznak az összes csepeli sportegyesületre. Úgy tudjuk, több mint 30 működik ma a kerületben. Nem nehéz kiszámolni, egy-egy klubra átlagosan mekkora összeget áldoz a a magára amúgy a csepeli sport nagy barátjaként mutogató önkormányzat.

Amúgy a testület civil szervezetek célzott támogatásáról is döntött: a Kisebbségekért-Pro Minoritate Alapítvány 1,5 millió, az Aranycsapat Alapítvány és a Vajdasági Ifjúsági Fórum 200 ezer, a Rákóczi Szövetség 100 ezer forint támogatásban részesül. Úgy tudjuk, sem a Pro Minoritate Alapítvány, sem az Aranycsapat Alapítvány, de a Vajdasági Ifjúsági Fórum és a Rákóczi Szövetség sem rendelkezik konkrét kerületi kötődéssel.

A képviselők döntöttek a volt Napközis tábor kerítésének felújításáról is. A 4,5 milliárd (4500 millió) forint közpénzzel kitömött Németh-alapítvány zöldövezeti sportcsarnokának helyet adó Hollandi úti telek kerítését nyilván az önkormányzati költségvetés terhére kell felújítani.

A selejt bosszúja

És akkor következzen az a hír, ami valahogy kimaradt a jóhírcsokorból:

Az LMP-s Tenk András több nagy hibát is elkövetett a 2018-as országgyűlési választás során. Egyrészt ugye elindult rajta. Méghozzá azzal a céllal, hogy elnyerje a választók többségének bizalmát, tehát Csepel és Soroksár képviselője legyen a következő években. (Húha!)

Másrészt, és ez talán még nagyobb bűn, mint az eredendő bűnnek nevezhető első: az utolsó pillanatban, az erőviszonyokat felmérve annak ellenére visszalépett a jelöltségtől, hogy erre felhatalmazást nem kapott a LMP-pártközpontból.

Abba most ne menjünk bele, mi lett volna, ha Tenk nem lép vissza. (Ma aligha Szabó Szabolcsnak hívják Csepel országgyűlési képviselőjét, maradjunk annyiban). Ne feszegessük azt se, hogy Szabó épp annak az LMP-nek a parlamenti frakciójába fog beülni, amely éppen fegyelmit indít éppen az ellen a politikusa ellen, aki másokkal együtt megágyazott a győzelmének…

Ugyanis van ennél érdekesebb fejlemény is. A vitán felül zöld politikai elveket valló és képviselő Tenk Andrást nem csak a pártja – nincs jobb szó rá – b@aszogatja, amiért nem átallott a legjobb lelkiismeretére hallgatva lemondani a jelöltségről annak érdekében, hogy ezzel is növelje az ellenzéki siker esélyét.

A szóban forgó testületi ülésen ugyanis “sürgősségi tárgyalással”

megszüntették Tenk fenntartható fejlődésért felelős tanácsnoki posztját az önkormányzatban.

A javaslatot Morovik Attila fideszes alpolgármester és frakcióvezető nyújtotta be, a fideszes testületi többség pedig szépen meg is szavazta.Tenk esete a piti politikai bosszú definíciójaként az értelmező kéziszótárba is simán bekerülhetne. Az LMP-s önkormányzati képviselő kérdésére, hogy miért szűnik meg a tisztsége, az alpolgármester azt mondta:

mert lehet más a politika.

Azaz: keresztbe tettél Németh Szilárdnak? Akkor keresztet vethetsz a pozidra, pubikám! A polgármester úr adta, a polgármester úr el is vette. Így megy ez ma Csepelen.

Akiket részletesebben is érdekel, miről és hogyan döntöttek a csepeli városatyák és anyák április 27-én, de nem csak az önkormányzati jóhírkútból kívánnak kortyolni, azoknak Takács Mónika beszámolóját is tudjuk ajánlani:

Beszámoló Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. április 26-i ülésérőlA 17.00 órára…

Közzétette: Takács Mónika – 2018. május 1.