Megvan a csepeli szocialisták új elnöke

Közzétéve

Bangóné Borbély Ildikót választotta az MSZP Csepeli Szervezete elnökévé a szocialista párt kerületi tagsága szerdán – értesült a 21óra.

A választás után ugye lemondott az MSZP országos vezetése, ezért a párt alapszabálya szerint teljes tisztújítást kell tartani, méghozzá az alsóbb szervezeti szintekről indulva. Ez történt meg tegnap a 21. kerületben, ahol a tavaszi választási kampányt Csepelen (és Soroksáron) végigdolgozó, a parlamentbe végül listán bejutó szocialista Bangóné Borbély Ildikót választották elnökükké a helyi szocialisták.

Bangóné helyettese a fiatal Bosnyák Norbert lesz, aki igazi csepeli lokálpatriótaként jó választásnak tűnik a kétségkívül bátor és tettre kész, ugyanakkor tősgyökeres csepelinek nehezen nevezhető szocialista politikusnő mellé.

Bangóné már az áprilisi választást követően bejelentette, hogy a jövőben sem fordít hátat a 21. kerületnek, a következő években a csepeliekért kíván dolgozni az országgyűlésben. Eddig úgy tűnik, tartja magát a vállalásához. A napokban például bejelentette: a kerület fideszes jótevői miatt nehéz anyagi helyzetben lévő Csepeli Munkásotthonban fog irodát bérelni.

A csepeli MSZP új elnöke a megválasztását követően arról beszélt, hogy biztos siker a politikában nincs, de sok munka az lesz. „Én tudok sokat dolgozni. És szeretnék is azért, hogy ismét be tudjuk bizonyítani, hogy van létjogosultsága a baloldalnak Csepelen, amit az MSZP-listára leadott nagyszámú szavazat is bizonyított itt áprilisban” – mondta.

Bangóné Borbély Ildikó a csepeli MSZP-t 9 éve vezető Szenteczky Jánost váltja. A csepeli városgazdálkodásért felelős önkormányzati cég korábbi igazgatóját Németh Szilárd és a Fidesz 2010 óta közel ötven ügyben támadta vagy támadja. Ezek zöme már a rendőrségen elhaló feljelentésből jön össze, jogerősen elmarasztalni azonban 1-2 becsületsértési ügyet leszámítva eddig minden létező közpénzt bevetve sem tudták.