Polgármester úr a HÉV rövidítésén és ritkításán háborog

Közzétéve

Borbély Lénárd facebookos felháborodása jogos. Tényleg pofátlanság, hogy a napi több tízezer utast szállító csepeli HÉV szerelvényeinek harmada (!) használhatatlan már az évek (évtizedek) óta elmaradt felújítások és karbantartások miatt.

Ám a csepeli polgármestertől pont nem ezt vártuk volna. Egyrészt azért nem, mert neki nem háborogni kellene (ahhoz nem kell polgármesternek lenni, elég mondjuk házmesternek is). Hanem először is intézni valamit az ügyben, aztán esetleg azt posztolni a közösségi médiában.

Borbély Lénárdnak, felelős városvezetőként, aki annak idején azzal nyerte el a csepeli polgármesteri posztot, hogy megígérte: a fideszes kormánnyal és a fideszes fővárossal együttműködésben csúcsszuperül fognak menni a kerület dolgai, elsősorban cselekedni kéne, méghozzá gyorsan.

Másrészt ugye ő volt az, aki 2016-ban simán megszavazta a fővárosi közgyűlésben a HÉV megszűntetéséről (és jóval kisebb kapacitású villamosra cseréléséről) szóló előterjesztést anélkül, hogy erről a csepelieket egy szóval is megkérdezte volna. Ezért is furcsa kicsit a mostani felháborodás:

“Elfogadhatatlan, hogy minden egyeztetés és tájékoztatás nélkül változtatnak a kerület egyik legfontosabb járatán!”

Na de sebaj, lényeg, hogy lassan magától is megoldódik a probléma, úgymond sínen van az ügy, mivel mint a legfontosabb és legforgalmasabb csepeli közlekedési járatot üzemeltető MÁV-HÉV Zrt. közölte: a csepeli HÉV-szerelvények futóműveivel van gond, de ezt már javítják, úgyhogy a héten már elegendő szerelvény állhat forgalomba a menetrend szerinti közlekedés biztosítására.