“Rendkívüli” testületi ülés készül Csepelen

Közzétéve

Hivatalosan nem rendkívüli, de rendkívül izgalmas ülésre van kilátás.

Május utolsó napján, (azaz holnap) ismét összeül a csepeli képviselőtestület, hogy megtárgyaljon és megszavazzon egy sor fontos előterjesztést. Lássuk csak, miket.

A 17 órakor kezdődő testületi ülésre szóló meghívó szerint napirenden lesz például a Rákóczi kert megújítása, újabb önkormányzati lakások bérbeadása, valamint egy elsősorban számítógépes játékguruknak (gamereknek) szervezett kétnapos szabadtéri sportrendezvény támogatása is.

Ez utóbbi a Mozdulj Gamer névre hallgat, és a fő célja az, hogy szó szerint kimozdítsa a számítógéppel (túl) sokat játszó fiatalokat az otthoni fotelből. Az önkormányzat a június végi rendezvény sikere érdekében ingyenesen bocsátana egy 7500 négyzetméteres területet a rendezők részére a Szent Imre téri szurkolói aréna mellett.

De nem csak a gamereket részesítené támogatásban a Borbély Lénárd polgármester vezette, jelenleg Fidesz-KDNP-s többségű testület. Az alábbi civil szervezetek is számíthatnak a 21. kerületre, legalábbis a polgármester úr előterjesztése szerint:

Ja, mielőtt elfelejtenénk: a holnapi ülésen várhatóan megszavazzák Németh Szilárd utcájának, a királyerdőben található Sügér utcának csapadékvíz-elvezetéssel egybekötött leburkolását is. Az erről szóló javaslatot ide kattintva érhetik el, a témában írt korábbi posztunkat pedig itt.

De említésre méltó előterjesztés az is, amiből kiderül, hogy talán mégsem annyira csúcsszuper a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház állapota, ugyanis a javaslat szerint a csepeli lakosságot is ellátó intézmény főigazgatója 20 millió forintos segélyért fordult a 21. kerületi önkormányzathoz, hogy néhány nélkülözhetetlen eszközt beszerezhessen:

Reméljük, hogy a csepeli képviselőtestület ezúttal nem Németh Szilárd gyakorlatát tekinti irányadónak, aki tavaly tavasszal, a 2018-as költségvetésről való szavazásnál simán nemet mondott a Dél-Pesti Kórház eszközbeszerzését célzó jobbikos módosító indítványra.

Végezetül, reméljük, hogy a felsorolt (és fel nem sorolt) napirendi pontokon túl ha mást nem, egyebek közt olyan “apróságok” is szóba kerülnek mejd, mint a Munkásotthon, a csepeli HÉV, vagy a Jedlik gimnázium felújításának ügye.