Csepel FC: szépen múló szezon, reményteljes jövő

Közzétéve

Vasárnap ismét feltámadt a Szigeti Veszedelem: jó játékkal győzött a csapat az NBIII Nyugat csoportjának utolsó fordulós meccsén az Andráshida ellen, ám ennél többet is nyert a Csepel-család ezen a délután a Béke téren.

Ahogy az várható volt, a hangulatra senki nem panaszkodott a csepeli stadionban a szezon utolsó felnőtt bajnoki találkozóján. És már előtte sem. Az Andráshida elleni mérkőzés előtt vehették át ugyanis a Csepel FC U19-es csapatának tagjai a szezonbeli parádés teljesítményükért járó aranyérmeket.

Igen, hosszú idő után ismét országos labdarúgó bajnoki címmel büszkélkedhet a kerület, a Csepel FC utánpótlásegyüttese ugyanis veretlenül nyerte meg az NBIII-as Közép-Nyugat csoportját, ismét alaposan rácáfolva ezzel a csepeli önkormányzatra, amelynek vezetői lépten-nyomon lesajnálóan nyilatkoznak a 106 éves, négyszeres NBI-es bajnok klubnál zajló munkáról.

A városvezetésnek is volna kikre büszkének lenni, arra Borbély Lénárdék viszont nem lehetnek büszkék, hogy az önkormányzatnak évek óta nulla forinttal sikerül “hozzájárulni” a csepeli futball-tehetségek gondozásához.

Visszatérve a felnőttekre: a zalaiak elleni meccsnek különösebb tétje már nem volt, ha csak az nem, hogy vonuljon a nyári szünetre szépen, lehetőleg több góllal és három ponttal a batyuban a kék-piros legénység, megtisztelve ezzel a csapat mellett egész évben kitartó szurkolókat, valamint a bajnoki címet nyerő fiatalokat is, akik természetesen a szüleikkel együtt a “nagyok” meccsét a főlelátón (az úgymond VIP-tribünön) követték végig.

Sőt: a 19 év alattiak mindössze 17 éves kapusa a meccs 90. percében beállhatott pár percre Lőrincz Péter helyett a csepel felnőttcsapatába, természetesen már az első labdaérintésével is óriási ünneplésben részesülve. Végh Krisztián felnőttcsapatban való bemutatkozásával egy újabb saját nevelésű csepeli labdarúgónak tapsolhatott a 21. kerületi közönség, amely – ha csak a szakmai oldalát nézzük – joggal bízhat abban, hogy a jövőben is sok szép hazai sikernek örülhet a Béke téri stadionban.

A mérkőzés aztán a Csepel FC 2-0-ás sikerével ért véget, ezzel a csapat a 9. helyet szerezte meg a 16-os mezőnyben, amelyben több TAO-milliárdos első osztályú klub második számú együttese is szerepelt az idén, hogy mást ne mondjunk, a TAO-király felcsúti akadémia, vagy az NBI-es bajnokságot megnyerő Videoton második csapata.

Végül, de nem utolsó sorban: a találkozó előtt Fisli Andrást választották meg a tavasz legjobb szigetországi játékosának. A Haraszkó Sándorról elnevezett szurkolói elismerésre az egyébként zalai származású középpályás kétséget kizáróan rá is szolgált, hiszen a példásan motivált játéka mellett a gólokkal sem maradt adós: a korábban inkább belső védőként bevetett 26 éves játékos tavasszal szinte minden meccsen a csapatunk legjobbjai között volt, és hat alkalommal is betalált.

A Csepel FC felnőtt labdarúgócsapata most nyári szünetre vonul, folytatás “ősszel”, azaz augusztus közepén. Addig meg maradnak a világbajnoki focimeccsek, illetve az európai kupaselejtezőkben érdekelt magyar csapatok szereplésének figyelemmel kísérése.

(Borítókép: Csepel FC szimpatizánsai)