A KDNP-s államtitkár álszent válasza

Közzétéve

Bangóné Borbély Ildikó a Munkásotthon forrásmegvonásáról intézett kérdést Orbán Viktor kormányfőhöz, aki helyett aztán Rétvári Bence államtitkár válaszolt. Nem is akármit.

Mint ismert, a Csepeli Munkásotthon helyzete lassan 2010 óta igen nehéz. Nyolc éve a városvezetés a kormánnyal együttműködve ott vág a patinás kulturális intézmény alá, ahol csak tud, méghozzá nyilvánvalóan politikai okokból, szakmailag ugyanis kifogástalan munka zajlik a Csepel központjában álló házban, ezt a kulturális szakma is elismeri.

Németh Szilárdék sokáig próbálkoztak jogi úton is ellehetetleníteni a Munkásotthont fenntartó alapítványt, azonban ez nem jött összeSokkal eredményesebbnek bizonyult azonban fideszes nyomulás az anyagi téren: 2016-ban már sikerült megfeleztetni a Munkásotthon központi támogatását, 2017-ben pedig lenullázni is, és legutóbb kiderült, 2018-ban sem számíthat a ház egy fillér állami működési forrásra sem.

Ennek okát firtatta Bangóné Borbély Ildikó egy Orbán Viktorhoz eljuttatott írásbeli kérdésben.  A szocialista képviselő kérdése nem volt bonyolult:

Miért nem részesül állami támogatásban a Csepeli Munkásotthon?

Orbán Viktor helyett végül Rétvári Bence KDNP-s politikus, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára válaszolt, mutatjuk is, mit:

Ennyi. Vagyis az államtitkár a TEMI-re tolja a forráselvonás felelősségét, miközben azért az mindenki számára világos, hogy nem a művelődési intézményeket tömörítő szakmai egyesületben döntöttek úgy, hogy az egyik legrégebbi, legnagyobb és legkiválóbbak közt számon tartott tagjuk 0, azaz nulla forint állami támogatásban részesüljön most már második éve.

Ennyire még Rétvári Bence, mi több: Németh Szilárd és a csepeli városvezetés sem nézheti hülyének a csepelieket.