Kampányrezsi-csökkentés Fidesz-módra

Közzétéve

Ideje tisztán látni: Németh Szilárd egyszerűen zseni. Esetleg egyszerűen hülyének nézi Önt.

Nulla, azaz 0 forintot költött Németh Szilárd, vagyis a Fidesz csepeli egyéni országgyűlési képviselőjelöltje az idei kampányában

– a hivatalos beszámoló szerint.  Ezzel mind a 106 körzet indulója közül a Fidesz alelnöke úszta meg a legkevesebb pénzből a maga népszerűsítését.

Ez persze nem meglepő abból a szempontból, hogy az egész kampány során a csepeli önkormányzat is közpénzt nem sajnálva tolta az egykori rezsibiztost, erről a 21óra mellett az országos média is beszámolt. Arra azonban mi sem számítottunk, hogy egyetlen forint ráfordítást sem sikerült Németh neve mellé tenni.

Ebből nagyjából két dolog következhet:

  1. Németh Szilárdban még Matolcsy Györgynél, sőt Mészáros Lőrincnél is nagyobb pénzügyi guru veszett el.
  2. Németh Szilárd és a csepeli Fidesz ismét csúnyán hülyének nézi a közvéleményt.

Nem akarjuk mi eldönteni Ön helyett, hogy az általunk elképzelhető két variáció közül melyik áll közelebb a valósághoz, csak reméljük, hogy a tiltott kampányfinanszírozásnak máskor még a gyanújára is oly érzékeny Állami Számvevőszék munkatársai ezúttal sem restelkednek majd alaposan utánamenni a pénzeknek, már csak azért is, mert közpénzekről van szó.

Németh Szilárd és a Fidesz 2014 után 2018-ban sem bírt nyerni Csepelen, de legalább nekik egy forintjukba sem került a buli.

Egyébként azt a választás utáni EBESZ-jelentés általánosságban megállapította, hogy a kormányparti vezetésű önkormányzatok sok helyen pénzzel és egyéb erőforrásokkal (elsősorban közmunkások és önkormányzati alkalmazottak haptákba állításával) beszálltak a kampányba.

Úgy tűnik, Csepel ebben is vezette a harcot. És akkor azzal, hogy valakik ezer körüli elhunyt kerületi lakos adataival éltek vissza az ajánlásgyűjtésnél, és hogy százas nagyságrendben buszoztattak Csepelre a voksturistákat a választás napján, most nem is foglalkoztunk.

Ami biztos: hiába tolt minden létező fronton, minden létező forintot Németh Szilárd kampányába a Fidesz, hiába próbálták közpénzből lefőzni az ellenzéket, a 21. kerületben végül megint nekik főtt le a kávé. Csak a cehhet mi, csepeliek fizettük, sajnos.