Bangóné vs. Németh a parlamentben

Közzétéve

Kemény felszólalást intézett Bangóné Borbély Ildikó az Országgyűlésben a nehéz helyzetbe sodort a Munkásotthon ügyében. 

Bangóné a felszólalásában elmondta, hogy 2010 óta súlyosan veszélyezteti a nagy hírű Munkásotthon fennmaradását az önkormányzati támogatásmegvonás, arról nem beszélve, hogy politikai okokból évek óta az állami forrásaitól is megfosztották az intézményt.

Emlékzetetett, hogy amikor az évek óta véreztetett Munkásotthon vezetői megkeresték Lázár Jánost, sőt egészen Orbán Viktorig is elmentek, hogy kiderítsék, számíthat-e az intézmény még bármilyen támogatásra, mindkettőjüktől azt a pozitív választ kapták, hogy természetesen, hiszen

erre a nagy múltú intézményre szükség van.

Ehhez képest évek óta egy fillér állami támogatást nem nyert el a Munkásotthon a művelődési intézmények számára évente meghirdetett állami pályázaton – idézte fel, hozzátéve, hogy a helyi lakosság érdekében nagyon kemény munkával, de ma még valahogy biztosítja az ott dolgozó maréknyi csapat a ház működését.

“Erre az intézményre szükség van. Ezt az intézményt a csepeli munkásemberek építették”

– jelentette ki Bangóné Borbély Ildikó. Mivel az 1920-ban alapított művelődési intézményt a csepeli közakarat hozta létre, és az elmúlt közel 100 évben végig hű maradt az alapítók által kitűzött célok szolgálatához, a fő kérdés nagyjából az, hogy úgy kell-e ráfordulni a Munkásotthon 100 éves születésnapjára, hogy bezárják.

Aztán válaszra emelkedett Németh Szilárd…

Ha érdekli, mit reagált Bangóné szavaira Németh Szilárd, az alábbi videóban a szocialista politikus felszólalása után (nagyjából a videó felétől) azt is megnézheti: