Lomtalanítás 2018 – érdemes megnézni, milyen jól sikerült!

Közzétéve

Akadt környék, ahonnét szanaszét fújta a szél a szemetet, miután napok alatt sem sikerült az elszállítását megoldani.

Évek óta bevett szokás szerint a főváros lomtalanításáért felelős FKF Zrt. jó előre kijelöli és közhírré teszi, hogy melyik kerületben és mikor esedékes az éves “nagydarabos” lakossági hulladékmentesítés. Ugyanakkor arra is folyamatosan és minden platformon felhívják a figyelmet, hogy az egyes kerületek különböző részeiben pontosan mely napon és hány órától kell kitenni a szemetet, elkerülendő a felhalmozódó hulladék körüli utcai mutatványozást.

Az este hattól kipakolt lomokat normális esetben már másnap reggel elszállítják, minél kevesebb lehetőséget teremtve a balkonok alatt balkáni hangulat kiterjedéséhez.

Normális esetben.

Az idei lomtalanítás azonban alighanem a Királyerdő lakosainak egy részét mélyebben érintette a szokásosnál, nem egy Facebook-bejegyzés született legalábbis a kisposta melletti üres placcról, ahol halmokban (de még mekkora halmokban!) állt a cucc.

Forrás: Facebook

Ami önmagában persze nem gond, elvégre arra való a lomtalanítás, hogy a használaton kívüli háztartási holmi hivatalosan is hulladékká minősüljön. Ám az, hogy még napokkal később is ott posztoljon, az valóban megér pár posztot.

Megért egy pár keresetlen mondatot Bangóné Borbély Ildikónak is. Az MSZP csepeli elnöke a következőket írta ki a kispostánál kialakult szeméthegyről készült fotók fölé:

Csepel-Királyerdő, 2018. június 29. A lakossági lomtalanítás szükséges! De biztos, hogy csak így lehet? Megkérdezzük Borbély Lénárd polgármestert, és az FKF-et! Még két nap, és megjelennek a patkányok is!

A tavaszi választáson Csepelen induló, ám a voksolás előtt az ellenzéki győzelem érdekében végül visszalépő Bangóné szerint nem normális tehát, hogy a kedden kipakolt ipari mennyiségű hulladék még pénteken is elszállításra várjon, kíváncsian várjuk az illetékesek véleményét.

Forrás: Facebook/Bangóné Borbély Ildikó
Forrás: Facebook/Bangóné Borbély Ildikó
Forrás: Facebook/Bangóné Borbély Ildikó

Ahol működött a rendszer

Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy tudnak a Főkefénél is tiszta munkát végezni, ezt most is bizonyították, például a sétányok környékén, ahol kifejezetten kulturáltan és rendezetten működött közre a fővárosi takarítócég. Itt hétfőn kellett kirakni a hulladékot, ám kedden korán reggel, hat óra után nem kevesebb, mint hét (!) szemétszállító kocsi kezdte meg a lomok begyűjtését és elszállítását.