Hamarosan árnyék vetül a Kis-Duna parti zöldövezetre

Közzétéve

Szépen emelkedik a Hollandi úti “Németh Szilárd-sportcsarnok”, mutatjuk, miképp tornyosul majd az ifjúsági tábor területén  a többmilliárdos akadémia.

Javában épül már az a monumentális sportkomplexum, amit Németh Szilárd álmodott a csepeli ifjúsági tábor területére. A csarnok alapkövét márciusban, az országgyűlési kampányban maga Németh tette le. A 2100 négyzetméteres alapterületű, háromemeletes központ építése a Kis-Duna közelsége miatt nem indult egyszerűen: a magasan álló talajvízszintet vákuumos süllyesztéssel kellett lecsökkenteni.

Hogy miért éppen ide épül a hivatalosan Kozma Istvánról elnevezett akadémia, az nagyon jó kérdés, ugyanis a kerület központjában sokkal praktikusabb lenne a majdani megközelítése. Nem mellesleg a Csepel SC sporttelepén nem csak jobb, de méltóbb helye is lenne, pláne, ha az évek óta rohadó régi csarnok helyét venné át.

De nem. Németh Szilárd és a csepeli önkormányzat valamiért jobbnak látta a Kis-Duna partjára pakolni a csarnokot, dacára annak, hogy ellenzékben még nagyban tüntettek a csepeli zöldövezet beépítése ellen. De nem csak ez a furcsa ebben a projektben, hanem ugye a finanszírozási konstrukciója is.

A Magyar Birkózó Akadémiát létrehozó alapítványt eredetileg Németh a saját lakcímére jegyezte be, majd viharos gyorsasággal tömték ki kétmilliárd forint közpénzzel. A közfelháborodás hatására később átíratta a a saját címéről az alapítványt a Hollandi útra, ám annak tudomásunk szerint a mai napig az ő korábbi közeli munkatársa az egyedüli döntéshozója.