Losonci Róbert hivatalosan is képviselő lett

Közzétéve

Jelentjük, a Hudák János lemondásával megüresedett önkormányzati képviselői mandátum átvételével hivatalosan is bővült pénteken a kerületi MSZP-frakció, bár a fideszes városvezetés által rövid pórázon tartott kerületi média egyelőre nem értesült erről. 

A hivatalos megbízólevél átvételére és aláírásárára július 6-án pénteken a XXI. kerületi polgármesteri hivatalban az után került sor, hogy a 2014-es önkormányzati választáson a Párbeszéd (korábban Együtt-PM) színeiben a csepeli képviselőtestületbe jutó Hudák az országgyűlési választás után nem sokkal bejelentette: a továbbiakban nem kíván ilyen formában politizálni.

Az öt főre bővülő MSZP-frakció új tagjával kapcsolatban azt feltétlenül érdemes megemlíteni, hogy tősgyökeres csepeli család tagjaként elég jól ismeri a helyi problémákat, így a kerület lakossága Hudák Jánoshoz hasonlóan továbbra is egy lokálpatrióta szellemiségű képviselőre számíthat a személyében.

Érdekesség, hogy az önkormányzat hivatalos honlapján egy kétmondatos rövidhír sincs erről, pedig a csepel.hu naponta többször is frissül, tegnap mások mellett azzal a hírrel sikerült updatelni, hogy honvéd kadétképzés indulhat a kerületi szakképző iskolában, természetesen Németh Szilárd vigyázó tekintetének kíséretében, aki a lelkes beszámoló szerint mindennel nagyon meg volt elégedve a Weiss Manfréd szakgimnázium megtekintése után.

(Arról sajnos ebben a terjedelmes cikkben sem számoltak be, hogy mikor nyit meg végre a Németh Szilárd által a választási kampányban szintén beígért honvédségi toborzóiroda, aminek elvileg már májusban javában kellett volna toboroznia.)

A valósággal különösebben szoros kapcsolatokat nem ápoló csepelinfo fideszes hírblog ugyanakkor nem feledkezett meg a testületben történt változásról: Losonci Róbert neve mellett már napokkal ezelőtt megemlítette, hogy A Nagy Csepeli Palánkügyben érintett. Ez a história az amúgy is inkább röhejes, mint komolyan vehető csepeli politikai elszámoltatástörténetnek is a legszürreálisabb lapjaira tartozik.