Bangóné szemetet szedetne Németh Szilárddal

Közzétéve

Az MSZP csepeli elnöke szerint Németh Szilárdéknak a hadiipar újjáélesztése előtt az egykori Weiss Manfréd művek területét kellene rendbe szedni.

Bangóné Borbély Ildikó a Sztárklikknek nyilatkozta ezt annak kapcsán, hogy Németh Szilárd honvédelmi államtitkárként szinte naponta elmondja valamelyik médiában, hogy

– hazánknak a térség legerősebb hadseregével kell rendelkeznie

– újra kell indítani a magyar hadiipart és hogy

– a biztonság nem lehet pénz kérdése.

Mint a 21óra is beszámolt róla, az egykori rezsibiztos az idei csepeli buktája után egy parlamenti államtitkári poszttal vigasztalódott, és a Fidesz legfegyelmezettebb pártkatonája ebbéli minőségében sem bánik visszafogottan a szavakkal.

Csakhogy nagyon úgy tűnik, Bangóné Borbély Ildikóban emberére talált. A szocialista képviselőasszony sem rest ugyanis kinyitni a száját, most például az érdekeli, miért épp most került a kormányzati kommunikáció célkeresztjébe a haderő, hiszen

„a Fideszt a pártkatonáin és az oligarchaserege érdekeinek védelmén kívül eddig más nem nagyon érdekelte.”

De nem csak ezért érdekes a hirtelen feltámadt fegyverkezési láz Bangóné szerint. Ha Németh olyanokat mond, hogy a térség legerősebb hadseregével kell rendelkezzünk, mert ez a garanciája hazánk biztonságának, akkor szerinte fel kell tenni a kérdést: nem pont úgy hangzik ez, mintha valami háborúra rendezkednénk éppen be?

Mégis, kik ellen fegyverkezik Németh Szilárd? Csak nem a kafetéria-rendszer felszámolásával lehúzott dolgozók, az éhbérért dolgoztatott közmunkások, a kilakoltatástól rettegő tízezrek, a nyomorgó nyugdíjasok, a cserben hagyott Quaestor-károsultak vagy az út szélén hagyott rokkantak haragjától akarja megvédeni magát?

– tette a fel a kérdést.

A hadiipar újjáélesztésének ötletére pedig a képviselőasszony úgy reagált:

a Csepel Művekben annak idején ugyan komoly hadiipar volt, ám az egykori Weiss Manfréd gyár területén működő vállalkozások ma már annak is örülnének, ha a XXI. kerület fideszes vezetése kihajtana pár tucat közmunkást, meg néhány konténeres kocsit, hogy eltermeljék az illegális szeméthalmokat.

Természetesen a hadsereg modernizációjára szükség lenne, ezt a szocialisták sem vitatják. Csakhogy 2010 óta a Fidesz-kormány volt az, amely megközelítőleg sem tervezett elegendő védelmi kiadást a költségvetésbe, és a NATO által elvárt GDP-arányos 2%-ot sem teljesítette soha – tette hozzá Bangóné.

Az MSZP-s képviselő a fentieket a cikk szerint annyival egészítette még ki, hogy Németh Szilárdéknak ideje lenne végre a kivándorlás ellen is frontot nyitni, ugyanis hazánk a világ legnagyobb idegenlégióját is képes lenne ma már felállítani a külföldre menekült magyar fiatalokból.

(Forrás: Sztárklikk)