Csepel is megkapja a maga stadionját

Közzétéve

Még jó, hogy csak egy évre szóló költségvetést fogadott el a Fidesz pénteken a parlamentben, így ugyanis “csak” újabb egy évre fagynak be a halaszthatatlan csepeli fejlesztések. De lesz szép új atlétikai stadion az északi csúcson!

Az első, 1998 és 2002 közt regnáló Orbán-kormány idején előfordult, hogy az Országgyűlés nem egy, hanem kétéves költségvetést fogadott el. Jó, hogy ez mára kikopott a Fidesz eszköztárából, ugyanis a pénteken megszavazott 2019-re szóló büdzsé egyetlen, a csepeli emberek számára igazán fontos fejlesztést sem irányoz elő.

Ez azt jelenti, hogy jövőre sem lesz semmi a gerincút folytatásából, ez a tény továbbra is biztosítja majd a folyamatos dugókat a II. Rákóczi Ferenc úton, ugyanígy a kerület kritikán aluli alsóbb útjai sem újulhatnak meg. A Csepel SC lepukkant létesítményeire sem lesz pénz, de a kerületi háziorvosi rendelők felújítása sem kezdődhet meg, a mára csaknem teljesen “elhármasmetrósodott” csepeli HÉV felújításáról nem is beszélve.

Forrás: Facebook/Csepel Mém Művek

Meglepő fordulatról persze a parlamenti végszavazás kapcsán már nem írhatunk, hiszen, mint arról a 21óra is beszámolt, a csepeli Fidesz által folyamatosan ígért, folyamatosan halogatott, ám a csepeliek mindennapi életét döntően befolyásoló fejlesztésekből annak ellenére nem lesz semmi, hogy a szocialista Bangóné Borbély Ildikó konkrétan azokra a beruházásokra nyújtott be módosító javaslatot a költségvetéshez, amiket “a Németh Szilárd nevével fémjelzett Weiss Manfréd Terv” keretében még a tavaszi országgyűlési kampányban is nagy hangon reklámozott a csepeli önkormányzat.

Írtunk arról a szomorú hírről is, hogy még a magát igazi csepeli lokálpatriótának tartó Németh is nemmel voksolt a szóban forgó javaslatra, amikor az MSZP név szerinti szavazást kért róla a költségvetéshez benyújtott módosító indítványokról szóló hétközi vitában.

Akad azért jó hírünk is a csepeliek számára. Mindjárt kettő is. Először is, találni azért csepeli beruházást is a jövő évi büdzsében, igaz az a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezésével összefüggő fejlesztési programban merül ki.

A Déli Városkapu projekt többek között egy 55 ezres stadiont, meg egy extrémsportparkot tartalmaz, amikre a csepeli önkormányzatnak amúgy semmilyen ráhatása nem lesz az elfogadott törvény szerint.

Másodszor, legalább Németh Szilárd igazán elégedett lehet a 2019-es költségvetéssel, hiszen újdonsült terepe, a honvédelem az egyik egyértelmű nyertese lett a büdzsének. Mivel jövőre 85 milliárddal több jut a hadi kiadásokra, a csepeliek talán joggal reménykednek abban, hogy végre a tavaszi kampányban április végére ígért 21. kerületi honvédségi toborzóiroda is kinyit a Szent Imre téren.