Márpedig Csepelen igenis jó élni!

Közzétéve

Ehhez nem is férhet kétség, ám nagyon úgy tűnik, hogy a Szigetországon túl ezt továbbra sem így gondolják.

Legalábbis Soroksár és Budafok után Csepelen keresnek legkevesebben lakást a fővárosban, ami – lássuk be – továbbra sem fest túl jó képet a kerületről. A Duna House nevű ingatlanos cég az ingatlankeresők által megadott adatok alapján nevezte meg a kevésbé népszerű kerületeket. Az érdeklődési ranglista végén hátulról a harmadik helyen van Csepel.

A XXIII. kerületben a budapesti lakáskeresők közül mindössze 2,2 százalék nézelődött, de a XXII. és XXI. kerület sem voltak sokkal népszerűbbek a 3,8 és 3,9 százalékukkal

– írják.

A cég elemzőjének véleménye szerint a kevésbé keresett kerületeket is két részre lehet osztani: vannak, amelyek évről évre haladnak felfelé a népszerűségi listán, és vannak, amelyek iránt az érdeklődés folyamatosan csökken. A feltörekvő kerületek közé tartozik például a IV., XVIII. és XX. kerület, míg tavaly óta tovább csökkent az érdeklődés a X., XVI. és a XXIII. kerület iránt. 

Csepelt sajnos egyik kategóriába sem sorolta be az elemző, úgyhogy a 21óra olvasóinak megítélésére bízzuk, hogy a kerület összességében vonzóbbá vált-e az elmúlt évben vagy sem.

Az elemző szerint a lakóhely választásánál a legfontosabb szempont a közlekedés és a munkahelyek léte, illetve elérhetősége, és e tekintetben sokszor hátrányt szenvednek a külsőbb kerületek. Igaz, mint a szomszédos Pesterzsébet példája is mutatja, azért ez sem feltétlenül van így…