A jövő a Kis-Duna parton is elkezdődött

Közzétéve

Mi tagadás, a jövő a Kis-Duna parton is elkezdődött – és ezúttal nem a volt ifjúsági tábor területén épülő birkózócsarnokra kell gondolni. Hanem arra, hogy ezentúl környzetbarát járművekkel járőrözhetnek a csepeli halőrök, miután az önkormányzat

a halvédelmi és környezetvédelmi ellenőrzések segítésére két elektromos kerékpárt ajándékozott a Csepel Horgász Egyesületnek.

Mint az egyesület Facebook-oldalán is olvasható, ezekkel a halőreik a jövőben jóval gyorsabban járhatják majd be az ellenőrzési útvonalukat, így időben nyilván több pecást ellenőrizhetnek.

A járművek ünnepélyes átadását a CSHE elnökségének döntése, illetve az ajándékozási szerződés megkötése előzte meg. Az egyesület a rövid közleményében természetesen megköszönte az adományt, jelezve, hogy ezzel az önkormányzat hivatalosan is elismerte azt a munkát, amit a CSHE végez.

Az egyesületnél jelenleg 8 halőr végez ellenőrzéseket, kizárólag társadalmi munkában, ami évi 2-3 komolyabb, rendőri biztosítással fedezett “razziára” nyújt lehetőséget. A Francia-öböltől a Horgásztanyáig tartó 20 km-es szakaszon a CSHE elnöke szerint egyébként egyre kevesebb a szabálysértés, leginkább a szemetelőkkel gyűlik meg a bajuk.

Az ünnepélyes átadón ott volt Borbély Lénárd polgármester is, aki arra tett ígéretet, a közeljövőben az egyesülettel összefogásban úgy alakítják ki a Kis-Duna parti sétányt, hogy az a horgászok igényeinek is megfeleljen. (Forrás: csepel.hu)

Nos, ami azt illeti, a CSHE egyik szimpla tagja is abszolút helyénvaló lépésnek tartja az egyesületi eszközpark önkormányzati támogatással megvalósuló bővítését:

“Bár minden fontos kérdéshez így állnának…”

– írta a 21óra érdeklődésére.