Csepelre beszökött a futballősz

Közzétéve

A leglelkesebb Csepel-szurkolók számára már péntek este elrajtolt a 2018/2019-es “őszi” szezon, de a hivatalos bajnoki nyitányra is sor kerül augusztus 4-én, szombat délután a Béke téren.

Egy biztos: a szombati NBIII-as bajnoki rajtra készülő Csepel FC nyáron igazolt játékosai igencsak meglepődhettek, amikor az utolsó edzésükön péntek kora este megjelent mintegy 20-25 szigetországi szurkoló, és a csepeli stadion kopott lelátóját kék-piros füsttel, zászlókkal, valamint a stadiont körülvevő kerítésen is jóval messzebbre elhallatszó rigmusokkal árasztották el.

Amíg a szigeti srácok teli kerettel edzettek…
…addig a szurkolók teli torokból énekeltek.

Persze a kék-piros legénység újoncainak meglepetése érthető: magyar futballista ritkán részesül olyan szurkolói megbecsülésben, szeretetben és biztatásban, mint a Csepel-család tagjai. De ha már újoncok, itt álljunk is meg egy szóra.

Mint a 21óra is megírta, idén nyáron nagy vérfrissítésen ment át a Csepel, a távozó játékosok száma meghaladta az előző szezonból maradókét, komoly változás történt továbbá a szakmai stáb összetételében is, ez pedig érthetően izgalommal töltötte el a drukkereket, akik ezúttal sem várnak mást a csapattól, mint a 106 éves klub hagyományaihoz méltó, megalkuvás nélküli küzdelmet a kék-piros mezekben.

A fiúk utolsó edzését közvetlenül a Csepel FC vezetősége által szervezett szurkolói ankét követte, ahol Takács Krisztián tulajdonos egyesével bemutatta a játékosokat, régieket és újakat egyaránt. Ahogy az várható volt, több tehetséges fiatal csepeli nevelés is szóhoz juthat az idei kiírásban, a tavalyi U19-es bajnokcsapat tagjaira mindenképpen érdemes lesz figyelni.

Ugyanakkor érkeztek fiatalok a Honvédtól, Szombathelyről, sőt Felcsútról is, ami pedig a rutinosabb játékosokat illeti, igazolt a Csepel az NBII-be frissen feljutott Monorban tavaly megfordult játékost, vagy éppen a szintén másodosztályú Csákvár csapatát erősítő futballistát, és néhány korábban már kék-pirosban játszó csapattaggal is bővült a keret.

A keret, amelyről Tamási Zoltán vezetőedző azt mondta, hogy küzdeni fog, és mindenkit meg akar majd verni. A közel háromszáz NBI-es mérkőzéssel a lábában érkező ex-újpesti játékos a bemutatkozását egyébként egy “Hajrá Csepel!” felkiáltással kezdte, majd arról beszélt, hogy miként az édesapja a hetvenes években, úgy ő is a Csepelben lett NB1-es játékos a kilencvenes években.

A Csepel FC 2018/2019-es felnőtt labdarúgócsapata.

A vezetőség a körülmények ismeretében a csapat elé kitűzött konkrét célokról ezúttal külön nem ejtett szót, a 21óra ugyanakkor úgy tudja, a Csepel FC a 2018/2019-es bajnoki évadban a jelentősen átalakult kerettel is a biztos bentmaradást célozza. Azt viszont Takács Krisztián nem rejtette véka alá, hogy sok munka áll még az alig pár hete összeállt csapat előtt, főleg kondicionálisan, de taktikailag is össze kell még állnia ennek a társaságnak.

A tulajdonos szerint az idei csapat, ha sikerül bepótolni a felkészülési időszakból kieső munkát, a tudása alapján akár jobb szereplésre is képes lehet mint a tavalyi, ám most még türelmet kért a fiúknak. Ami persze korántsem jelenti azt, hogy a társaság akár csak az első meccsén is feltartott kézzel száll be a szombaton kezdődő bajnoki küzdelembe.

A kerület legnagyobb és legpatinásabb labdarúgóklubjához tartozó játékosok valóban úgy érezhetik, hogy a Béke téren egy a vér, ami két színből: a kékből és a pirosból tevődik össze.

Aki esetleg nem tudná: a holnap hivatalosan is elrajtoló NBIII Nyugat csoportjában a Csepel FC a Komáromot látja vendégül 17 órától, ám 16 órára a szurkolók közös koszorúzást és bevonulást is szerveznek a Béke térre. (A találkozó Czibor Zoltán és Tóth II. József szobránál lesz 15:50-kor.)