Csepel FC: van még mit gyúrni rajta, de acélos lehet az idei csapat

Közzétéve

Becsülettel küzdött, ugyanakkor pont nélkül maradt a Csepel FC átalakuláson átesett felnőtt labdarúgócsapata az NBIII Nyugat csoportjának első fordulójában.

Mint korábban megírtuk, a 2018/2019-es bajnokság nyitómeccsét a Komárom VSE gárdájával vívta a Csepel szombat délután a Béke téren. A mérkőzés előtt, ahogy arról szintén beszámoltunk, közös koszorúzásra, és ünnepélyes felvonulásra gyűltek egybe a Csepel-család tagjai (az erről készült fotókat a Csepel FC szimpatizánsai Facebook-csoportból vettük):

Nem feledkeztek el Czibor Zoltánról és Tóth II Józsefről a Csepel FC és a Komárom VSE vezetői sem, közösen helyeztek el koszorút a két legendás labdarúgó Csepel Stadion tőszomszédságában álló szobránál.

A szép számú szurkoló jelenlétében megrendezett mérkőzést közvetlenül a hagyományos Béke téri galambröptetés előzte meg, magán a találkozón pedig végül az ősrutinnal játszó, volt válogatott Kenesei Krisztián fejese döntött.

A pontszerzés tehát nem jött össze szombaton, ám a szigetországi szurkolók többsége mégsem tűnt szomorúnak. Ahogy ugyanis Tamási Zoltán vezetőedző a nyitány előtt ígérte, a szünetben szinte teljesen kicserélődött, még nyilvánvalóan összecsiszolásra váró Csepel becsülettel hajtott a fizikálisan jó erőkből álló komáromiak ellen, játékban azonban nem vallott szégyent, sőt.

A vendégek tulajdonképpen egy Kenesei Krisztiánnal tudtak csak a mi fiaink fölé kerekedni.

A jelenlévő szurkolók tehát nem távoztak elégedetlenül a stadionból (a vendégdrukkerek főleg nem), az más kérdés, hogy – miként egyikük egy Facebook-kommentben is megfogalmazta – azért az mutatja a magyar labdarúgás állapotát, hogy 40-41 éves játékosok még vígan elvannak a harmadik vonalban.

A Csepel-Komárom meccs további részleteibe itt a 21órán nem bonyolódnánk, a szigetországi társulat hivatalos honlapján ugyanakkor minden fontos információ fent van már, az új csapat összeállítását is beleértve.

Egyébként a Csepel FC a tegnapi eredményel gyakorlatilag lemásolta a tavalyi szezonnyitót: egy éve az újonc THSE Szabadkikötő nyert 2-1-re a Béke téren. Végül a Csepel FC a középmezőnyben, a kikötői Tintahalak pedig kieső helyen zárta a bajnokságot.

A jövő heti második fordulóban a kék-piros legénységünk a fehérvári piros-kékek második számú együttesével, azaz a MOL Vidi FC fiókcsapatával találkoznak. A folytatás sem tűnik tehát egyszerűnek, ugyanakkor csapatunkat minden felkészüléssel töltött nap közelebb viheti a kitűzött célhoz, vagyis a biztos bentmaradáshoz.