Csepel FC: a Vidi ellen huszáros teljesítmény kell

Közzétéve

Fehérvári túrára készül a Csepel labdarúgócsapata vasárnap. A MOL Vidi FC második számú csapata elleni csata tétje elsősorban az, hogy megszerzi-e első pontjait a szigetországi legénység az NBIII Nyugat csoportjának 2018-19-es bajnoki szezonjában.

Mint megírtuk, a nyáron alaposan felforgatott, ezért az idényt némi felkészülési hátrányban kezdő kék-piros legénység a bajnokság első fordulójában a Béke téren szűk vereséget szenvedett ugyan a Komárom FC-től, a szép számú csepeli közönség azonban mégsem letargikus hangulatban hagyta el a csepeli stadion kopott lelátóját.

Amíg ugyanis a szigeti srácok bírták erővel, addig minimum méltó ellenfelei voltak a rutinos Kenesei Krisztiánnal felálló vendégeknek, és a több fiatal, csepeli nevelésű játékossal kiálló csapat játéka sem festett rosszul. A folytatásban a Csepel a Bajnokok Ligája selejtezőiben érdekelt fehérvári klub második számú együttesével mérkőzik meg, vasárnap 11 órakor.

Érdekesség, hogy a Csepelhez hasonlóan a VidiII is egy 2-1 arányú vereséggel kezdte a szezont, ők az Érdtől kaptak ki szorosan. A Csepel FC hivatalos honlapján a két csapat vasárnapi összecsapásáról a legfontosabb információk megtalálhatók:

Forrás: csepelfc.hu

A csapattal kapcsolatos további hír, hogy az MLSZ döntésének megfelelően szeptembertől minden NBIII-as gárda, így a Csepel FC is vasárnaponként kell pályára lépjen, azaz a hagyományos szombat délutáni Béke téri meccseknek egyelőre sajnos annyi.

A döntés hátteréről sokat egyelőre nem tudni, egyesek szerint a szombati napokra szervezett NBI-es fordulók nézőszámát igyekeznek kissé feljebb rugdalni a labdarúgó szövetségben. Meglátásunk szerint régen rossz, ha a harmadosztályú meccsek meglehetősen gyér (maximum néhány százas) átlagnézőszáma jelenti a konkurenciát a mennyei magyar NBI-nek.

A Csepel FC magyar futball fejlődése mellett egyébként abszolút elkötelezett vezetősége mindenesetre finoman szólva sem boldog a döntéstől, és nem csak a 106 éves, négyszeres NBI-es bajnok klub hagyományos meccsrendezési gyakorlatának borulása miatt.

Miután az MLSZ-nek rendkívüli átgondoltságról tanúbizonyságot téve a bajnokság elindulása után sikerült meghoznia a határozatát, most a Csepel FC által kiadott összes plakát és szezonbérlet “hibás” hazai meccsdátumokat hirdet.

Persze egy Vidi szintű, állami milliárdokkal kitömött klubnál filléres tétel mindenből újat nyomtatni, de a Csepel sajnos enyhén szólva sincs a miniszterelnök kedvenc csapatához hasonló anyagi helyzetben…