Csepel lassan egy nagy szemétsziget lesz

Közzétéve

A kerületi vezetés mégsem érzi magáénak a problémát.

“Csepelen illegális szemétlerakók működnek, de a hatóságokat ez nem zavarja, pedig már ki is gyulladt az egyik”

– ezzel a nem túl hízelgő címmel ment ki egy cikk a 444.hu-ra pénteken.

Bár több kerületi hírforrás is hozta már, most mi is megtesszük, két okból. Egyfelől, mert a szeméthelyzet fokozódásáról itt a 21órán is több posztban beszámoltunk az utóbbi hetekben, szóval már csak a témakövetés miatt is indokolt, hogy ne menjünk el szó nélkül a fejlemények mellett.

Másfelől a 444-cikk utolsó mondata miatt, ami konkrétan ez:

Az ügyben egyébként olvasónk 2 hónapja és 3 napja írt a csepeli önkormányzatnak, azóta sem kapott választ.

Az persze a cikkből is kiderül, hogy a szemétszállítás nem kerületi, hanem fővárosi hatáskör. De nem kéne ilyenkor a csepeli városvezetésnek minimum annyiban proaktívnak lenni, hogy

1. naponta üti az asztalt a fővárosi illetékeseknél,

2. folyamatosan tájékoztatja a csepeli lakosságot?

A reklamáció és a tájékoztatás a minimum, amit Borbély Lénárd és társai megtehetnének, olyan nincs, hogy egy felelős városvezetés csak felteszi a kezét, hogy ez van, sajnos mi ezzel nem tudunk mit tenni…

Nem tisztünk az előző, 2010 előtti városvezetés mentegetése, pláne magasztalása, de ha jól emlékszünk, annak idején 2009-ben a szocialista csepeli vezetés legalább reklamált a Szabadkikötői úti nyárfasor kivágása ellen a fővárosnál.

A kikötői fasor persze ettől függetlenül tüzéptelepen kötött ki, mert az akkori fővárosi közgyűlésben így döntöttek. De az akkori kerületvezetés legalább felemelte a szavát a totál átgondolatlan fairtás ellen. A mostaninak úgy tűnik, ez sem megy.

(Kiemelt kép: 444.hu olvasói fotó)